Saraçhane'den Adeviyye'ye Kardeşlik Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Saraçhane'den Adeviyye'ye Kardeşlik Dayanışması

Saraçhane\'den Adeviyye\'ye Kardeşlik Dayanışması

Genç Haraket, 7 gün 7 gece her gün sahurdan iftara kadar eylem alanı seçtiği Saraçhane'deki ilk iftarını yaptı.

27.07.2013 01:37  Güncelleme: 09:26

Genç Hareket, "kardeşlik, adalet, özgürlük" için 7 gün sürecek Saraçhane'deki dayanışma eyleminde ilk iftarını yaptı. Saraçhane Parkı, Mısır'ın Adeviyye Meydanı ile kardeş ilan edildi.

Mısır, Suriye ve Filistin gibi Müslüman coğrafyasında kardeşlik, adalet ve özgürlük için Sarahçhane Parkı'nda toplanan Genç Hareket üyeleri, iftar yaptıktan sonra akşam ve yatsı namazlarını kıldı.

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin gençlik birimi Genç Haraket'in başkanı Sezgin Kızılkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşlik, adalet ve özgürlük için 7 gün 7 saat iftardan sahura kadar Saraçhane Parkı'nda olacaklarını söyledi.

Kızılkoca, Genç Hareket olarak bu dayanışma etkinliğini, özellikle Mısır, Suriye ve Filistin olmak üzere tüm mazlum Müslüman coğrafya için "Kardeşlik Bedel İster" başlığıyla düzenlediklerini vurguladı.

Sezgin Kızılkoca, "Bir hafta boyunca sürecek bir etkinlik bu. Özellikle şu an Mısır'da darbe karşıtı, İhvan-ı Müslimin'in başını çektiği oradaki kardeşlerimiz, 7 gün 24 saat ciddi bir tepki hareketi ortaya koyuyorlar. Biz, Türkiyeli Müslümanlar olarak, Adeviyye'de bulunanlara desteğimizi anlatmak için bir etkinlik düzenledik" diye konuştu.

"Onların topları, tüfekleri varsa bizim de Allahımız var"

İnsan ve Medeniyet Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Aktüre de katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "Bizler burada, kilometrelerce uzakta müminlerle birlikte, onların yanında olarak bu meydanı seçtik" dedi.

"Önemli olan bizim seçimimizi yapmış olmamız, bizlerin burda olmasıdır" diyen Aktüre, şöyle devam etti:

"Biz dünyayı istemediğimiz için bu tür zulümlerle karşı karşıya kalacağız. Hak-batıl mücadelesi devam edecek. Eğer biz seçimimizi yapmışsak kazanan biz olacağız. Eğer akan bu gözyaşları Allah için akıyorsa kazanan biz olacağız. Çünkü ahiret bizim. Onların topları, tüfekleri varsa bizim de Allahımız var. Gözünüz nurla dolsun, Allah'ın izniyle kazanan biz olacağız."

Etkinlikler

İftarla başlayan günlük programda, akşam namazının ardından yurt dışından ziyaretçiler de Saraçhane Parkı'nda olacak. Teravih namazı yine alanda kılınacak. Her gün hatim indirilirken, teheccüd namazı da eda edilecek.

Etkinliğin konukları arasında Kudüs muhafızı Raid Salah ve İhvan'dan yetkililer de yer alacak. İHH Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da Saraçhane'dekilere destek verecek.

Saraçhane Parkı, "7 gün 7 saat" eylemiyle Mısır'ın Adeviyye Meydanı ile kardeş ilan edilirken, etkinlikler sadece Mısır değil, Suriye, Filistin ve tüm mazlum coğrafyanın selameti için yapılacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraçhane'den Adeviyye'ye Kardeşlik Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement