Son dakika haberi... Saraybosna'da geleneksel "İgman Yürüyüşü"nün 80. yılı kutlandı - Son Dakika
Güncel

Son dakika haberi... Saraybosna'da geleneksel "İgman Yürüyüşü"nün 80. yılı kutlandı

Edinilen son dakika haberine göre Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna yakınlarındaki İgman Dağı'nda, 2. Dünya Savaşı sırasında eski Yugoslavya topraklarında verilen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nin 80. yılı kapsamında geleneksel "İgman Yürüyüşü" yapıldı.

29.01.2022 18:36  Güncelleme: 22:02

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna yakınlarındaki İgman Dağı'nda, 2. Dünya Savaşı sırasında eski Yugoslavya topraklarında verilen Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nin 80. yılı kapsamında geleneksel "İgman Yürüyüşü" yapıldı.

İkinci Dünya Savaşı'nda eski Yugoslavya'nın milli kurtuluş savaşı (NOB) sırasındaki en önemli atılımlardan biri olan operasyonu anma programı, geleneksel yürüyüş 1.Polyeterya Tugayı anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla kutlandı.

Anma programı, Saraybosna Kantonu "Anti faşist ve Halk Kurtuluş Savaş Gazileri Dernekleri" salgın önlemleri çerçevesinde azami kişi sayısıyla Kovid-19 tedbirleri alınarak düzenlendi.

İgman Yürüyüşü

Tarihi "İgman Yürüyüşü", 1942 yılında 27 Ocak'ı 28 Ocak'a bağlayan gece sıfırın altında 38 derecede ve kar altında gerçekleşmişti.

Romaniya bölgesi yakınlarında Alman birlikleri tarafından kuşatılan 800 kişilik 1. Proletarya Tugayı, bu tehlikeden kurtulabilmek için tek çözüm yolu olan yürüyüşü yapmıştı.

Askerler, Saraybosna'nın yakınındaki İgman Dağı üzerinden geçerek, o dönemde işgal altında olmayan Foça şehrine varmıştı.

Son dakika haberi... Saraybosna\'da geleneksel "İgman Yürüyüşü"nün 80. yılı kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son dakika haberi... Saraybosna'da geleneksel 'İgman Yürüyüşü'nün 80. yılı kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement