Sarıyer'de Lüks Otomobildeki İnfazın Perde Arkası - Son Dakika
Güncel

Sarıyer'de Lüks Otomobildeki İnfazın Perde Arkası

Sarıyer\'de Lüks Otomobildeki İnfazın Perde Arkası

İstanbul'da kırmızı ışıkta lüks otomobil içinde infaz edilen Ali Ekber Akgün'ün, uluslararası uyuşturucu paylaşım savaşına kurban gittiği ortaya çıktı.

25.12.2014 13:02  Güncelleme: 14:20

İstanbul Sarıyer'de dün cadde ortasında mafya usulü cinayet işlendi. Hollanda emniyeti ve mafyası tarafından da aranan Ali Ekber Akgün'ü takip eden katiller, Akgün'ün aracını kurşun yağmuruna tuttu. Olay şöyle meydana geldi. Saldırganlar, Bentley marka lüks aracıyla yola çıkan Akgün'ü takip etti. Akgün'ün aracı İstinye'de kırmızı ışıkta durunca, şoför camından kurşun yağdırdılar. Ali Akber Akgün aracın içinde can verdi.

KİMYASAL ALİ LAKABIYLA TANINIYOR

Posta'nın haberine göre; Ali Ekber Akgün Hollanda'da Türkiyemspor'da futbol oynadı ve yöneticilik yaptı. Hollanda'da "Kimyasal Ali" lakabıyla bilinen Akgün, ruhsatsız silah taşıma nedeniyle hapis cezası almıştı. Lüks otomobil düşkünlüğüyle bilinen Ali Akgün uyuşturucu baronları arasındaki hesaplaşmalardan sıyrılarak yüklü miktarda para elde etti.

FUTBOLDAN MAFYAYA

Ali Ekber Akgün, Türkiyemspor'da oynadığı dönemde anlaşmazlık yaşadığı kulüp başkanı Nedim İmaç'ı tehdit etti. Türkiyemspor'da tam 16 yıl başkanlık yapan İmaç, Şubat 2007'de Amsterdam'da kimlikleri tespit edilemeyen birkaç kişinin silahlı saldırısı sonucu hayata gözlerini yumdu. İmaç'ın kafasına isabet eden 3 kurşunla öldürülmesi, katillerin profesyonel olduğu iddiasını gündeme getirdi. Ali Akgün, bu cinayetin bir numaralı şüphelisi olarak yargılandı.

Akgün, Hollanda, Almanya ve Türkiye üçgenindeki uyuşturucu baronlarının savaşından büyük güç elde etmişti. Ancak bu güç onun sonunu hazırladı. Baronlar peşine düştü. Akgün önce Dubai'ye, sonra Türkiye'ye kaçtı. Ancak bu kaçış dün öğlen sona erdi ve öldürüldü. Hollanda basınına göre, bu cinayetin arkasında Karadeniz çetesi yer alıyor.

11 YILDIR SÜREN SAVAŞ

Ali Akgün'ün de adının geçtiği Vaniköy Baskını uzun süre konuşulmuştu. 9 yıl önce Hollanda'ya gönderilen 5 milyon dolarlık bir uyuşturucu sevkiyatının ardından ortak iş yapan iki çete arasında kanlı bir hesaplaşma başladı. Para paylaşımından çıkan kanlı uyuşturucu savaşı Ertuğrul Yılmaz 2003'te Almanya'da kafasına tek kurşun sıkılarak öldürülmesiyle başladı.

Uyuşturucu şebekesini yönettiği ileri sürülen ve o yıllarda Hollanda'da yaşayan Atilla Önder ile Fikret Eskin, Adıyamanlılar Çetesi'nin lideri Ramazan Özaslan'ı bu cinayetten sorumlu tuttu. Hollanda ve Almanya'da bu savaş devam etti. 2 uyuşturucu çetesi arasında süren çatışmalarda 4 kişi yaralandı. Savaş İstanbul'a sıçradı. İki çetenin 5 milyon dolarlık uyuşturucu parası anlaşmazlığı, İstanbul'da 300 polis ve helikopter eşliğinde yapılan operasyonla doruk noktasına ulaştı. Ancak bu operasyon da yetmedi.

"SON NOKTA" VE "NEMRUT" OPERASYONU

2005'ten beri iki çeteyi takibe alan polis, 5 kişinin öldürüldüğü savaşı bitirmek için 2007'de Karadenizliler çetesine "Son Nokta", Adıyamanlılar çetesine de "Nemrut" adıyla operasyonlar düzenledi. Dün öldürülen Ali Akgün'ün adı bu iki operasyondan sonra daha sık anılmıştı. Hollanda basınında yer alan haberlere göre Adıyamanlılar çetesine yakın olan Ali Akgün'ü Karadenizliler çetesi öldürdü.

BAKAN ALA'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul'da katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını Sarıyer ve Nişantası'ndaki kanlı saldırılarla ilgili soruları yanıtladı.

"İki saldırı arasında bağlantı var mı" şeklindeki soruya Bakan Ala, "Ciddiyetle arkadaşlar bu konunun üzerinde duruyor. Şu an elimizde şudur diyebileceğimiz bir done yok. Vardır da diyemeyiz yoktur da diyemeyiz. Delillere göre değerlendirme yapabiliriz. Şu an olay yeni. Kısa sürede açıklığa kavuşturulabilir" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sarıyer'de Lüks Otomobildeki İnfazın Perde Arkası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • lazın da lazi: Laz larin kafa iyi islere çalışmaz işleri gucleri pis işler kara para birde müslüman gecinirler aslında kokleri rusyaya gider cecen gurcu yahudisi 23 31 Yanıtla
  • SUDE: İŞİN İÇİNDE UYUŞTURUCU VARSA ÜZÜLMÜYORUM ÖLENLERE. . 49 0 Yanıtla
  • allafekber: adı ne soydan olduğunu söylüyor. gençleri zehirleyenlere ölüm 40 3 Yanıtla
  • murat taş: gerçi karadenizlidir diye çok sevindim geberdiğine ne kadar karadenizli varsa geberse umurumda olmaz başbakan hariç onu severim 8 32 Yanıtla
  • CEZAYİR-FAS-TUNUS-MISIR-TÜRKİYE-LİBYA: milleti zehirle bentleye bin ohhhh , ÖLÜM HERKESE VAR 35 0 Yanıtla
  • MAHSUM İNSANDAN UZAKDURSUN: VURAN KİMSE İNSANLIK ADINA BÜYÜK HEMDE ÇOK BÜYÜKHİZMET ETMİŞTİR. KİMBİLİR BU KARANLIK İŞLERLE HANGİ GARİBİMİ ZEHİRLEMİŞ. KİMLERİNYUVASINI YIKMIŞ KAÇ KİŞİYİ YETİM BIRAKMIŞTIR. BİRDE KURBAN OLDUĞUM EFENDİMİZİN ASLANI HZ ALİNİN ADI SANA HİÇ YAKIŞMAZ NE MUTLU GARİBİMDEN UZAK BİR PİSLİK DAHA TEMİZLENMİŞ 29 1 Yanıtla
  • Akin: Ya adama is adami diyorsunuz. Da adam esarar eroyin isi yapiyor millete duzgun anlatin 23 1 Yanıtla
  • ali: dilerim bazilari bu olaydan kendilerine bir ders cikarir. . . uyuturucuda varsa isin icinde son gayet normal. . . yamuk haram isler hic bir zaman mutlu sonla bitmez. . . 24 0 Yanıtla
  • Alemdar: Vay bee bu da kurşun geçirdi. Barolar mafya babaciklari darısı hepinizin başına. . . 20 0 Yanıtla
  • giresun: karadeniz e dikkat. 7 11 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement