Savcıdan Banka Hesapları Açıklaması: Uygulama Yasalara Uygundur - Son Dakika
Güncel

Savcıdan Banka Hesapları Açıklaması: Uygulama Yasalara Uygundur

Savcıdan Banka Hesapları Açıklaması: Uygulama Yasalara Uygundur

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde sürdürülen bir soruşturma kapsamında, 13 banka şubesinden 100 bin TL ve üzerindeki tüm hesap hareketlerini istemesi ile 'Özel hayatın gizliliği' ve 'Yetki aşımı' tartışması başlatan Cumhuriyet Savcısı Hakan Aksoy,...

20.12.2012 14:44

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde sürdürülen bir soruşturma kapsamında, 13 banka şubesinden 100 bin TL ve üzerindeki tüm hesap hareketlerini istemesi ile 'Özel hayatın gizliliği' ve 'Yetki aşımı' tartışması başlatan Cumhuriyet Savcısı Hakan Aksoy, "Uygulama, tamamen yasalara uygundur ve savcılığın yetkisi dahilindedir. Kişisel verilerin gizliliği korunmuştur. Bu açıdan hiçbir sakınca yoktur" dedi.

Savcı Hakan Aksoy, DHA muhabirine uygulamanın hukuksal açıdan tartışma konusu olmasını 'Soruşturma içeriğinin bilinmemesine' bağladı. Aksoy, şöyle konuştu:

"Gizli bir soruşturma kapsamında böyle bir uygulamaya yapılmasını istedim. Uygulama tamamen yasalara uygundur ve savcılığın yetkisi dahilindedir. Kişisel veriler korunmuştur. Bu açıdan hiçbir sakınca yoktur. Gizli soruşturmalarda bu yapılabilir. Hukuksal açıdan tartışma konusu olduğu konusunda bir şey söylemem doğru olmaz. Bankalardan istenen bilgiler, gizli soruşturma kapsamında müzekkere hazırlanması için kullanılmıştır. Banka bilgileri adaletin koruması altındadır. Bu anlamda hiçbir sıkıntı yoktur. Tamamen yasalara uygun bir uygulamadır. Yetki aşımı söz konusu değildir."

Savcı Aksoy fotoğraf ve görüntü çekilmesini de istemedi. - Balıkesir/ Edremit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savcıdan Banka Hesapları Açıklaması: Uygulama Yasalara Uygundur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement