Sebil Meyve Bahçesi; "Ye, İç Afiyet Olsun" - Son Dakika
Güncel

Sebil Meyve Bahçesi; "Ye, İç Afiyet Olsun"

Sebil Meyve Bahçesi; "Ye, İç Afiyet Olsun"

Sav Kasabasında yaşayan 70 yaşındaki İbrahim Çakmakçı, 2 bin metrekarelik bahçesine gözü gibi bakıyor.

23.06.2012 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sav Kasabasında Sebil Meyve Bahçesi; "Ye, İç Afiyet Olsun"

Kiraz, Cennet Elması, Nar ve Erik ağaçlarından oluşan 150 adet meyve ağaçlarını suluyor, çapalıyor ve gübreliyor. Amaç; gelen, geçen bol bol yesin diye.

İbrahim Çakmakçı, Vali Memduh Oğuz eşi Canan Oğuz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin eşi Selma Tekin başta olmak üzere daire müdürleri ve eşlerini, Moritanya'dan gelen misafirler ile birlikte bahçesinde ağırladı.

VALİ OĞUZ; "İNSANLIK NEREDEDİR DİYENLERE, İNSANLIK BURADADIR DİYEBİLİRİZ"

İnsanlığa örnek olabilecek bir davranışın sergilendiğini belirten Vali Memduh Oğuz; "İnsanlık nerededir? İnsanlık nedir? Diye soranlara, işte insanlık buradadır, insan buradadır cevabını verebileceğimiz bir ortamda bulunuyoruz. İbrahim Çakmakçı kardeşimizin bahçesi yazın kiraz bahçesi, kışın diğer meyvelerin cennet elmasının, nar'ın bahçesi, bu bahçenin sahibi bahçesindeki meyveleri yetiştirdikten sonra onları satıp para kazanmaktan değil, onları misafirleriyle paylaşmaktan mutlu oluyor.

İşte insanlık burada dediğimiz hadise bu, kendisi çok varlıklı bir insan değil, geleneksel tabirimizle orta halli bir vatandaşımız. Geçen senede bu bahçeye gelmiştik ve İbrahim Amca yine aynı gömlek ve aynı pantolonla bizleri karşılamıştı, yani onu mutlu eden ikinci bir gömleğinin veya pantolonunun olması değil, onun saadeti, onun mutluluğu buraya gelen kişi sayısının artmasıyla oluyor. Yani ürettiğini hiçbir karşılık beklemeden başkalarıyla paylaşmakla oluyor.

VALİ OĞUZ; "BU BAHÇE DÜNYA İNSANI İÇİN SEVGİ VE BARIŞ BAHÇESİDİR"

Geçen sene bu bahçede 1500 kişiyi ağırlamıştı, bu sene inşallah bu rakam daha da fazla olur. Bugün görmüş olduğunuz gibi Moritanya'dan da misafirlerimiz var. Sanki burası dünya insanı için bir kardeşlik bahçesi gibi. Bizde arkadaşlarımızla birlikte o maksatla bir araya geldik ve bu güzelliği bütün Dünya'ya tanıtmak istiyoruz.

İbrahim amca gibi güzel insanlar adeta toplumun çakıl taşı ve toplumun taşıyıcı direği gibi insanlar, kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

SDÜ Radyo Televizyon Merkezinde eğitim görmek üzere ilimize gelen ve ilk defa böyle bir etkinliğe katıldıklarını belirten Moritanyalılar; Gerçek bir kardeşlik bahçesinde bulunduklarını, halk ve devlet kaynaşmasının bir örneğinin görüldüğünü, Isparta halkının alçak gönüllülükle samimi bir şekilde davrandığını ifade ederek teşekkür ettiler.

ÇAKMAKÇI; "SADECE DUA ETSİNLER, O BANA YETER"

Gelen misafirlerin kalabalık olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden İbrahim Amca; "Ben bu bahçeden çok ekmek yedim, 20-25 yıl burada yetiştirdiğim meyveleri sattım ve o parayla hem geçimimi sağladım, hem de primlerimi yatırarak emekli oldum. Emekli olduğum gün kendi kendime söz verdim ve o gün bugündür bu bahçeden yetişen hiçbir meyveyi satmıyorum. Bu bahçe 15 yıldır halkın hizmetinde, gelen, geçen, gören ve duyanlar buraya gelerek mevsimine göre yetişen meyvelerden doyasıya yiyorlar.

Bu sene Amerika'dan, Türkmenistan'dan ve Moritanya'dan misafirlerimiz oldu. İnsanlar burada yiyor, içiyor ve kaynaşıyorlar. Geçen sene 1500 kişi misafirim olmuştu, bu sene hedef 2500 kişiyi bu bahçede ağırlamak. Sadece dua etsinler benim için o yeterli" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sebil Meyve Bahçesi; 'Ye, İç Afiyet Olsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement