Seda Öğretmenin Öldüğü Kazada Kamyon Şoförü 'Üzgünüm' Dedi - Son Dakika
Güncel

Seda Öğretmenin Öldüğü Kazada Kamyon Şoförü 'Üzgünüm' Dedi

Seda Öğretmenin Öldüğü Kazada Kamyon Şoförü \'Üzgünüm\' Dedi

Bursa'da, geçen Ocak ayında meydana gelen ve Demokrat Parti eski Yalova İl Başkanı Fikri Turgut'un kızı 43 yaşındaki Seda Turgut Kandemir'in öldüğü kazayla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı.

03.07.2016 13:50

Bursa'da, geçen Ocak ayında meydana gelen ve Demokrat Parti eski Yalova İl Başkanı Fikri Turgut'un kızı 43 yaşındaki Seda Turgut Kandemir'in öldüğü kazayla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuksuz yargılanan kamyon sürücüsü Mehmet Türe, "Otomobil aniden önüme çıktı. Frene bastım ama hava yağmurluydu. Olayda hayatını kaybeden kişi adına üzgünüm" dedi.

Kaza, 5 Ocak'ta Bursa- Ankara karayolunda meydana geldi. Demokrat Parti Yalova eski İl Başkanı Fikri Turgut yönetimindeki 77 DF 666 plakalı otomobile, karşı yönden gelen Mehmet Türe'nin kullandığı 16 KT 645 plakalı kamyon çarptı. Kazada, sürücü Fikri Turgut, eşi Feride Turgut, kızları Yalova'da öğretmenlik yapan Seda Turgut Kandemir ile Burcu Turgut ve Şeyda Özsümer yaralandı. Kazada ağır yaralanan Seda Turgut Kandemir, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bursa 7'nci Ağır ceza Mahkemesi'nde 'taksirle ölüme sebep vermek' suçundan hakkında 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan sürücü Mehmet Türe, hakim önüne çıktı. Turgut ailesinden kimse duruşmaya katılmazken, tutuksuz yargılanan Mehmet Türe ise hazır bulundu. Kazayı anlatan Türe, "Mudanya kavşağından Ankara istikametine doğru, normal hızla ve kendi şeridimde ilerliyordum. Demirtaş kavşağından sonra yol çalışması olduğu için orta şeride geçtim. Bu sırada bir otomobil en sağdan yavaş yavaş geliyordu. Şerit değiştirdi, aniden önüme çıktı. Frene bastım ama hava yağmurluydu. Yanımda arkadaşım S.Ş. de vardı. Diğer araçtada 5 kişi varmış. Olayda hayatını kaybeden kişi adına üzgünüm" dedi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seda Öğretmenin Öldüğü Kazada Kamyon Şoförü 'Üzgünüm' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement