Yeni Sezon Canlı Maymun Lokantası ile Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yeni Sezon Canlı Maymun Lokantası ile Açıldı

Yeni Sezon Canlı Maymun Lokantası ile Açıldı

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonu geçen yıl kaybettiğimiz ünlü yazar Güngör Dilmen'in "Canlı Maymun Lokantası" ile açtı.

12.10.2013 09:32  Güncelleme: 10:30

SDKM'de gerçekleştirilen oyunun sonunda konuşan Başkan Karaosmanoğlu hayatın kendisinin bir tiyatro olduğunu ifade ederek "Bizler Kocaeli'nin hizmet sanat yönetmeniyiz. Bu hizmetin olmazsa olmazı sanattır. Sanat da insan için, insanın mutluluğu içindir" dedi.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ

Doğu ve batı kültürleri arasındaki çatışmayı traji-komik bir üslupla aktaran Canlı Maymun Lokantası adlı oyuna protokol ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Galaya Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Raşit Fidan, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, il protokolü ve davetliler katıldı.

DOĞU-BATI KÜLTÜRÜ ÇATIŞMASI

Şehir Tiyatroları büyük sahnesinde sergilenen ve petrol zengini bir çiftin, balayı tatillerini geçirmek için gittikleri Hong Kong'da değişik tatları denemek istemelerini traji-komik bir üslupla aktaran oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Yönetmenliğini Murat Karasu'nun yaptığı, doğu ve batı kültürleri arasındaki çatışmayı yansıtan oyunda Şehir Tiyatroları sanatçılarından Engin Benli, Meltem Özsavaş, Ahmet Yaşar Özveri, Çiğdem Sarıhan Benli, Aydın Sigalı ve Ozan Şahin rol aldı.

İLGİNÇ DEKOR VE KOSTÜMLER

Heyecanı sürekli üst seviyede tutan kurgusunun yanı sıra; son derece ilginç dekor ve kostümleri ile de dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Ethem Özbora, kostüm tasarımında Başak Özdoğan, ışık tasarımında ise Yaşar Demirkıran görev aldı.

HAYAT BİR TİYATRO

Tek perdelik oyunun sonunda konuşan Başkan Karaosmanoğlu oyun sergilemenin çok kolay bir şey olmadığını ifade ederek, "Yüreğinizi ortaya koymanız gerekiyor. Performanslarından dolayı bütün emeği geçenlere başta genel sanat yönetmenimizi canı gönülden kutluyorum. Tabi aslında hayatın kendisi bir tiyatro. Biz de bir oyuncuyuz. Herkes kendi karakterini oynuyor ama önemli olan bu oyun içinde güzel bir oyun sergilemek, eserin güzel olması, eserin haz vermesi, mutluluk vermesidir. Biz de Kocaeli'nin hizmet sanat yönetmeniyiz. Elimizden geldiği kadar sizlere hizmet ediyoruz" dedi.

BİZE DESTEK VERİN

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik duygulandığı konuşmasında ise "Şu ana kadar 100'e yakın oyun oynadık. Bine yakın da karaktere büründük. Başkanımız bize büyük destek veriyor. Biz bizi destekleyenlerle beraber bir aileyiz. Bizleri destekleyin, alkışlarınızı eksik etmeyin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeni Sezon Canlı Maymun Lokantası ile Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement