Şehit Başkomiser'in Ailesine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' - Son Dakika
Güncel

Şehit Başkomiser'in Ailesine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'

Şehit Başkomiser\'in Ailesine \'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı\'

Amasyalı Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan ailesine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.

17.03.2016 17:15

Amasyalı Şehit Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun Ordu'nun Altınordu İlçesi'nde yaşayan ailesine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.

2014 yılının Ekim ayında, Bingöl kent merkezinde Kobani olaylarının protestosu sonrasında hasar gören binaları inceleyen Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ülker ve beraberindekilere bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu şehit olan Amasyalı Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun ailesine Ordu Valiliği'nde düzenlenen törenle 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi. Madalya ve beratı Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer tarafından şehit Hüseyin Hatipoğlu'nun 3 yaşındaki kızı Yaren Erva Hatipoğlu'na teslim edildi. Törene şehidin eşi Sibel Hatipoğlu ve annesi Zeynep Özmen'de katıldı.

Törende konuşan Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nın Cumhurbaşkanı tarafından şehit ailelerine verildiği vurgulayarak, "Saygı ve minnettarlığımızın bir nişanesi olan, aynı zamanda bırakmış olduğu kutsal emanete ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızın bir ifadesi de olan, Türk milleti adına sayın Cumhurbaşkanımız tarafından verilen devlet övünç madalyasını Yaren kızımıza sunmaktan onur duyuyorum. Şehidimizin mekanı cennet olsun diyor ve ailesine de Allah'tan sabırlar diliyorum. Şehidimizin yakınları bizlere, şehidimizin ve milletimizin emanetleridir. Tekrar milletimizin başı sağolsun. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" dedi.

Törenin ardından Şehit Hüseyin Hatipoğlu'nun yakınları, Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer tarafından Valilik makamında ağırlandı. Şehit Hatipoğlu'nun 3 yaşındaki kızı Yaren ile 4 yaşındaki yeğeni Nisanur Öztürk, kendilerine verilen oyuncaklar ile oyun oynadı.

- Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Başkomiser'in Ailesine 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' - Son Dakika


Advertisement