Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz İçin Bin Ceviz Fidanı Dikildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz İçin Bin Ceviz Fidanı Dikildi

Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz İçin Bin Ceviz Fidanı Dikildi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 17 Ekim 2015 günü şehit olan 4 askerden Üsteğmen Ünal Darboğaz adına, memleketi Kars merkeze bağlı Aydınalan Köyü'nde 1000 ceviz fidanı dikildi.

10.05.2016 18:41

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde 17 Ekim 2015 günü şehit olan 4 askerden Üsteğmen Ünal Darboğaz adına, memleketi Kars merkeze bağlı Aydınalan Köyü'nde 1000 ceviz fidanı dikildi.

Denizli'den Tuğçe Darboğaz ile 34 günlük evliyken 29 yaşında şehit düşen ve İstanbul'da toprağa verilen Üsteğmen Ünal Darboğaz için hatıra ormanı kurulması nedeniyle Aydınalan Köyü'nde düzenlenen törene Vali Günay Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Orman İşletme Müdür V. Cemal Çelik, Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, şehit yakınları, köylüler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Muhtar Mehmet Bulut, "Ormanımızın hazırlık çalışmaları yapılırken köyümüz büyük bir acı yaşadı. Köyümüzün yetiştirdiği değerli evladımız Ünal Darboğaz şehit oldu. Tüm halkımız gibi bu acı bizleri de yüreğimizden yaraladı. Şehidimizin adını sonsuza kadar yaşatmak bizler için bir görev oldu. Şehidimizin ailesinin onayını aldıktan sonra Ünal'ımızın adını sonsuza kadar yaşatmak istedik. Şehidimizin annesi Sona Darboğaz ve ailesine sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ünal Darboğaz'ın ismi köyümüzün ormanında bizimle beraber sonsuza kadar yaşayacaktır" diye konuştu.

Vali Günay Özdemir ise köylüye gelir sağlamak, ağaçlandırma ve ormanları sevdirmek için ilk etapta bin ceviz fidanı dikileceğini ardından da belirtti. Vali Özdemir, "Bugün önemli iki konu için bir aradayız. Bunlardan birincisi halkımız hiçbir zaman şehitlerini ve bu ülkeye hizmet eden insanlarını hiçbir zaman unutmuyor. Özellikle bugün burada bir kez daha bunu görmek beni mutlu etti. Köy halkımız bu konuda hassas davranmış ve bu alana bir şehidimizin ismini vermişler. Sarıkamış'ın 90 bin şehidini de buradaki şehidimizle beraber anarak ülkemizin bu günlerinde çok anlamlı olan mesajı verdiler" dedi.

Orman İşletme Müdür V. Cemal Çelik de bakanlığın '5 bin köye 5 bin orman' projesi kapsamında  Aydınalan Köyü'ne gelir getirici ceviz fidanı diktiklerini bildirdi. Konuşmalar ve dua edilmesinin ardından fidan dikim törenine geçildi. 7'den 70'e törene katılan herkes kendi elleriyle diktiği fidanı suladı.

- Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Üsteğmen Ünal Darboğaz İçin Bin Ceviz Fidanı Dikildi - Son Dakika


Advertisement