Şehit Uzmanı Binlerce Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Şehit Uzmanı Binlerce Kişi Uğurladı

Şehit Uzmanı Binlerce Kişi Uğurladı

Jandarma Uzman Çavuş Turan Kurt Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

18.08.2011 19:40

Hakkari Çukurca'da şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Turan Kurt memleketi Balıkesir'in İvrindi İlçesi'nde binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazede şehidin eşi Şerife Kurt, "Köpekleri güldürmeyeceğim" diyerek, ağlamadı.

Şehit Uzman Çavuş Kurt'un cenazesi, bugün ikindi vakti, Sakarya Mahallesi, Ortacami Sokak'taki baba ocağına getirildi. Şehidin cenazesini evin önünde binlerce kişi karşıladı. Cenazesi evin önüne getirildiği sırada, gözyaşları sel oldu. Kalabalık, tekbir getirip, "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Askere Uzanan Eller Kırılsın" sloganları attı. Şehidin eşi Şerife Kurt, elinde Türk bayrağıyla, "Ağlayıp, köpekleri güldürmeyeceğim. Eşim, bu bayrak için şehit oldu. Ben ve oğlum da şehit olmaya hazırız" diyerek, eşinin tabutuna doğru yürüyüp, sarıldı. Şehidin babası Orhan Kurt, annesi Nihal Kurt, oğlu Furkan Kurt (16) ve kızı Nihal Kurt (12) ambulansa binerek, son bir kez tabuta dokundu. "Helallik" alınıp, duaların edilmesinin ardından cenaze İvrindi Merkez Camisi'ne götürüldü.

Burada düzenlenen askeri törene, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, 9. Anajet Üs Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk, şehidin teyzesinin Jandarma Okullar Komutanı oğlu Tuğgeneral Ali Lapanta, AKP Balıkesir milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Cemal Öztaylan, Tülay Pabuşçu, CHP Balıkesir milletvekilleri Nedret Akova, Namık Havutça, Haluk Ahmet Gümüş, MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, AKP'li İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İvrindi Kaymakamı Erkan Kalender, çok sayıda subay, astsubay, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri, şehidin yakınları ve yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın ise cenazeye çelenk gönderdikleri görüldü. Cenazede duygulanan Vali Arslan, şehidin gözyaşlarına boğulan oğlu Furkan'ı teselli etmeye çalıştı. Vali Arslan, cenaze namazı sırasında da Furkan'ı yanından ayırmadı.

Cenaze namazını kıldıran Balıkesir Müftüsü Turgut Açari, "Şehitler ölmez. Her insan dünyaya temiz olarak gelir. Ama temiz olarak gidemez. Bu kardeşimiz, şehitlik mertebesine ulaşarak, peygamberimize komşu olup, cennete gitti" dedi. Müftü Açari, edilen duanın ardından cenazeye katılanlardan haklarını helal etmesini istedi. Helallik verilmesinin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, bir süre askerler tarafından omuzlarda taşınıp, kardeşleri ve yakınlarına bırakıldı. Şehidin cenazesi, mezarlığa kadar cenaze aracına konulmayıp, 2 kilometre boyunca taşındı. Kalabalık yol boyunca terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehidin cenazesi, buradaki aile mezarlığına defnedildi. Daha sonra askerler tarafından saygı atışı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Uzmanı Binlerce Kişi Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement