Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

17.03.2016 15:38

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Nükhet Hotar, "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günde, milletçe atalarımızın verdiği vatan, bayrak mücadelesini bir kez daha idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Nükhet Hotar, "Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günde, milletçe atalarımızın verdiği vatan, bayrak mücadelesini bir kez daha idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız" ifadesini kullandı.

Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Mart 1915'in, kahramanlık destanlarıyla dolu, zamanın en güçlü ordularına karşı inançla, vatan aşkıyla, birlik ve beraberlik duygularıyla milletin verdiği kutsal mücadelenin tarihi olduğunu vurguladı.

Çanakkale Zaferi'nin askeri ve siyasi başarı olmaktan öte bir anlam ifade ettiğini, bunun inanç, azim ve yiğitlikle örülü olduğunu belirten Hotar, şöyle devam etti:

"Bu zaferle Türk milleti, tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağının mesajını en net şekilde vermiştir.

Bu öyle bir zaferdir ki koşulsuz, şartsız sadece vatan toprağını savunmak için ölüme giden nice yiğitler, nice kahraman kadınlar ve yaşlıların emek verdikleri, can verdikleri bir zaferdir.

Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günde milletçe atalarımızın verdiği vatan, bayrak mücadelesini bir kez daha idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmalıyız."

Hotar, savaşlar ve buna bağlı olarak insanların yaşadıkları zulümlerin, dirlik ve birlik olmanın önemini bir kez daha anlattığına işaret etti.

"Şunu iyi bilmeliyiz ki 'vatan' varsa biz varız, 'bayrak' dalgalandıkça insanca yaşayabiliriz" ifadesini kullanan Hotar, bağımsızlığın, ecdadın, yüz binlerce şehidin kanlarıyla yazılan şanlı tarihten öğrenildiğini ve bunun hiç unutulmadığını aktardı.

Hotar, şunları kaydetti:

"Vatanın, bayrağın, bağımsızlığın ne demek olduğunu bildiğimiz için zulme uğrayıp vatanlarından uzakta yaşamaya mecbur edilen tüm mazlumların yanında yer almaktayız.

Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 101'inci yıl dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement