SEÜ'den Bağlar Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

SEÜ'den Bağlar Belediyesine Ziyaret

SEÜ\'den Bağlar Belediyesine Ziyaret

Selahattin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan ve beraberindeki heyet Bağlar Belediyesi eş başkanlarını makamında ziyaret etti.

13.08.2014 01:13

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, Genel Sekreter Hüseyin Erdoğan ve mütevelli heyeti üyeleri Alaaddin Korkutata ve Aziz Nart ile birlikte Bağlar Belediyesini ziyaret etti.

Rektör Doğan, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Eşref Güler'e Selahaddin Eyyubi Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Bu yıl 5 programla öğrenci aldıklarının altını çizen Prof. Dr. Doğan, ayrıca yüksek lisans ve doktora programlarına da başlanacağını söyledi.
Doğan, "Sürekli Eğitim Merkezi'nde İngilizce dil eğitimi ve sosyal projeleri de hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bazı bölümlerde Kurmanci, Sorani ve Zazaki lehçelerini de öğreteceğiz. Yurtdışında Kürtçe konusunda doktora yapmış akademisyenleri getirtip, beyin göçünü de sağlayacağız. Kürtçe yüksek lisans ve doktora programlarını da açmak istiyoruz." dedi.

Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Eşref Güler de şehre hizmet edecek her kurumu önemsediklerini belirtti. Her kurumun ve bireyin yaşadığı çevreye hizmet etmekle sorumlu olduğunu aktaran Güler, Selahaddin Eyyubi Üniversitesinin bu perspektifle çalışacak olmasının sevindirici olduğunu kaydetti. Güler, özellikle Kürtçe dil eğitimi ile ilgili hedefinin bölgede heyecan ve ilgi uyandıracağına inandığını sözlerine ekledi.
Ziyaretin sonunda Rektör Ekrem Doğan, Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Güler'e üzerinde isminin yazılı olduğu üniversitemizi simgeleyen bakır işlemeli bir tabak hediye etti. Prof. Dr. Doğan, il dışında olan Eşbaşkan Birsen Kaya Akat'ın adının yazılı olduğu plaketi de Güler'e sundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel SEÜ'den Bağlar Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement