Sgp Projeleri Akyaka´da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Sgp Projeleri Akyaka´da Buluştu

Sgp Projeleri Akyaka´da Buluştu

Muğla'nın Ula İlçesi Akyaka Beldesi'nde, Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı Kapsamında '2010 Sgp Projeler Buluşması'nın 9'ncusu Gerçekleşti.

09.10.2010 19:48

MUĞLA'nın Ula İlçesi Akyaka Beldesi'nde, Küresel Çevre Fonu Küçük Destek Programı (GEF-SGP) kapsamında '2010 SGP Projeler Buluşması'nın 9'ncusu gerçekleşti. Türkiye'nin değişik merkezlerinden 20'ye yakın proje sahibi buluşmalara katıldı. Proje sahipleri Gökova'da başlatılan 'Gökova Körfezi İçerisinde Avcılığa Kapalı Deniz Rezervi Projesi'ni inceleme fırsatı bularak 'Deniz Ekosistemleri ve Deniz Koruma Alanları' konusunda bilgi edindi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) desteklediği SGP'nin Türkiye'deki proje sahipleri Akyaka Belediyesi Spor Tesisleri Toplantı Salonu'nda biraraya geldi. 3 gün süren toplantılarda iklim değişikliği ve çevre koruma faaliyetleri konuları üzerinde duruldu. Proje katılımcıları köylüler, balıkçılar ve çevre yaşayanlarıyla bire bir görüşmeler sağladı.

'Eskişehir Sivrihisar Çoban Köpeklerinin İrsi Özelliklerinin Korunması ve Dejenerasyonu Önlenmesi', 'Doğayı Pedalla Koru-Ankara', 'Dikkat Bisiklet Çıkabilir Nilüfer-Bursa', ''Çizgili Sırtlan ve Çöl Varanını Köylüler Koruyor', 'Kars Et Oburlarını Koruma-Yırtıcı Çatışmasını Önleme ve Yaban Hayatı Turizmi Geliştirme', ' 'Muğla'nın Yerli Meyveleri', 'Alanla Kalesi Kelebekleri Yayını' gibi daha bir çok projenin sahibi, 'Gökova Körfezi İçerisinde Avcılığa Kapalı Deniz Rezervi Projesi'ni de inceleme fırsatı bularak 'Deniz Ekosistemleri ve Deniz Koruma Alanları' konusunda bilgi edindi.

'Gökova Körfezi İçerisinde Avcılığa Kapalı Deniz Rezervi Projesi'ni yürüten ve aynı zamanda Sualtı Araştırma Derneği (SAD) üyesi olan Derya Yıldırım ''BM bizim projemizin yanı sıra Türkiye'de 30 projeye daha destek veriyor. Her yıl bir ilde bir projeyle ilgili toplantı yapılıyor. Bu toplantı da onlardan biri' dedi.

«MD-BO»Akyaka«MD+BO»«MD-BO»'«MD-BO»nın CHP'li Belediye Başkanı«MD+BO» «MD-BO» Ahmet Çalca 'Gökova Körfezi İçerisinde Avcılığa Kapalı Deniz Rezervi Projesi'ne büyük destek verdiklerini belirtti. Çalca ''Gökova Körfezi'nin yaşamsal alanı içinde var olan ekolojik sistemin geleceğe taşınmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Körfezde balıkçılarımızın yaşadığı sorunları araştırmak, tespit etmek ve denizsel yaşam alanı içinde var olan ekolojik sistemin azalmasının nedenlerini araştırmak amacıyla daha önce 6 ayrı alanı balıkçılığa kapattık. Yerleşim alanlarında oluşan her türlü kirliliğin denize ulaşmasını engellemek ve var olan doğal kaynakları geleceğe taşımak için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz' diye konuştu.

SGP Finans Programı'nda görevli Özge Gökçe de ''Bu Küresel Çevre Fonu'nun sivil toplum örgütlerini destekleyen finans programı. Temel olarak çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilir kullanımıyla birlikte iklim değişikliğiyle ilgili mücadele konularında çalışılıyor. Gökova'daki deniz alanının korunması ve Akdeniz Eko Sistemi'nin sağlıkla hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Türkiye'nin çeşitli kentlerine proje üretenler, buradaki proje hakkında da bilgi sahibi oldu' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sgp Projeleri Akyaka´da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement