Şiir Festivaline Muhteşem Kapanış - Son Dakika
Güncel

Şiir Festivaline Muhteşem Kapanış

Şiir Festivaline Muhteşem Kapanış

Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali dördüncü günün sonunda şiir severlere yine şiirle veda etti.

13.03.2012 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Açılış gününden itibaren dopdolu geçen festivalin veda gecesi de görülmeye değerdi.

İstanbulensis çiçeğinin açtığı günlerde düzenlenen Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali görkemli bir açılışla başlamış, yerli ve yabancı şairler, hem Sultanbeyli Kültür Merkezi, hem de ilçenin çeşitli okullarında festival boyunca birbirinden güzel şiirlerini şiir severlerle paylaşmıştı.

Açılış kadar görkemli veda gecesi…

İlk iki günün ardından şairler üçüncü günde de okulları ziyaret etmeye devam etti. Merkez İlköğretim Okulu Mürsel Sönmez ve Müştehir Karakaya'yı, Şehit Öğretmen Hamit Sütmen İlköğretim Okulu Şeref Akbaba ve Mustafa Oğuz'u, Kaptan-ı Derya İlköğretim Okulu Mustafa Özçelik ve Adem Turan'ı, Turgut Reis İlköğretim Okulu ise Sıddık Ertaş ve Recep Garip'i ağırladı. Şairler, öğrencilerle edebiyat üzerine sohbetler edip şiirlerini okudu. Üçüncü günün akşamında ise şairler Cemile Sultan Korusu'nda eşsiz boğaz manzarası eşliğinde şiir dinletisi sunmaya devam ettiler.

4 gün boyunca Sultanbeyli'yi şiir iklimine bürüyen festivalin kapanış programı, en az açılış programı kadar görkemliydi. Sırasıyla Mustafa Özçelik, Sıddık Ertaş, Adem Turan, Osman Baymak, Mustafa Oğuz, İlhami Emin, Müştehir Karakaya, Dilaver Osman, Özcan Ünlü, Zekiye Habib, Ahmet Murat, Alban Tartari, M. Atilla Maraş, Kofi Anyidoho ve Fatma Çolak, tam bir şiir şöleni sundular.

Şiirin ustalarına festivale özel ödüller…

Festivale özel düzenlenen ödül töreninde, Bosnalı şair Cemalettin Latiç ve Bekir Sıtkı Erdoğan'a Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali Ödülü, Nurettin Durman'a Festival Komitesi Özel Ödülü ve Bahattin Karakoç'a Türk Şiirine Hizmet Ödülü takdim edildi.

Program sonunda Süleyman Ergüner'in "Ney ve Girift Konseri" ve havai fişek gösterisi ile festival, önümüzdeki senelerde yepyeni şairler ağırlamak üzere şiir severlere veda etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şiir Festivaline Muhteşem Kapanış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement