Siirt Şehir Planlamasında Miladı Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Siirt Şehir Planlamasında Miladı Yaşıyor

Siirt Şehir Planlamasında Miladı Yaşıyor

Bayram Arifesinde Bayramların Ruhuna Denk Bir Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi.

10.11.2010 19:17  Güncelleme: 19:18

Siirt belediyesi inşaat sektörüyle uğraşan bütün firma yetkilileri ve özel çalışanlar ile Siirt'in dünü bugünü ve yarını masaya yatırdı.

Toplantıyı yöneten Belediye Başkanı Selim Sadak, Başkan yardımcısı Kemal Buluş, İmar müdürü M. Emin Akkaş ve imar komisyonu temsilcisi Bayram Kaçar Siirt'in çağdaş bir şehir standartlarını yakalayabilmesi için; Binaların çekme mesafesi, asma katları, teras katları, su basman kodunun cadde ve çevreyle ilişkisini teferruatlarıyla anlattıktan sonra inşaat sektöründe çalışan bütün katılımcılar bu güne kadar şehrin yaşanmaz bir hale gelişinin sadece geçmiş belediyeler ve imarla ilgili birimlerin gereken yasa hassasiyetleri göstermediklerinin yanında bir o kadar kendilerinin de ihmalkarlıklarının olduğunu ortak bir tavırla kabullendiler.

Düzeyli tartışmaların yaşandığı toplantıda, herkesin kendi hatasını kabullendiği ve Siirt'in geleceğinin kurtarılması noktasında ortak tavır alınacağı kararlaştırıldı.

Toplantı neticesinde; yeni yerleşim yerlerinde %30 luk betonarme sınırından asla taviz verilmeyeceği, kaldırımlarda merdiven ve bodrum girişlerinin de tarihe karışacağı vurgusu yapıldı.

Toplantı sonunda Siirt'in geleceğini ilgilendiren imar sorunları ile ilgilenecek Belediye Başkan Yrd. Kemal Buluş, İmar Müdürü M. Emin Akkaş, Nevaf Bilek, Zekeriya Batği, M. Fatih Sağlam, Yusuf Erten, ve Murat Hızır Akınay dan oluşan bir komisyon kuruldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siirt Şehir Planlamasında Miladı Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement