Silifke'de festival kapsamında batırık yarışması yapıldı, 500 kişilik ikram sunuldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Silifke'de festival kapsamında batırık yarışması yapıldı, 500 kişilik ikram sunuldu

Silifke\'de festival kapsamında batırık yarışması yapıldı, 500 kişilik ikram sunuldu

Mersin'in Silifke ilçesinde 53. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında batırık yarışması düzenlendi. 8 kadının katıldığı yarışmada dereceye girenlere para ödülü verilirken, belediye ekiplerince hazırlanan 500 kişilik batırık vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Mersin'in Silifke ilçesinde, 53. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali kapsamında yöresel lezzet batırık için yarışma düzenlendi.

Silifke Belediyesince Demokrasi Parkı'nda düzenlenen etkinliğe 8 kadın katıldı.

Katılımcılar, bulgurla yapılan yöresel yemek batırığı en iyi şekilde hazırlamak için yarıştı.

Batırıkların lezzet, aroma, kıvam ve servisini inceleyen jürinin değerlendirmesi sonucunda ilk 3'e giren kadınlara para ödülü verildi.

Yarışma öncesi yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri de gösteri sundu.

Belediye ekiplerince hazırlanan 500 kişilik batırık, vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Jüri üyesi Kürşat Sayın, batırığın yöreye özgü meşhur bir yemek olduğunu belirterek herkesin denemesini tavsiye etti.

Yarışmacı Şerife Gezer ise batırığın Silifke ve Mut'a özgü yöresel bir yemek olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silifke'de festival kapsamında batırık yarışması yapıldı, 500 kişilik ikram sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement