Silopi'de Kavgalı Aşiretler Barıştırıldı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Kavgalı Aşiretler Barıştırıldı

Silopi\'de Kavgalı Aşiretler Barıştırıldı

Silopi'de 2 aşiret arasındaki husumet, bugün düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı yemekle barışla sonuçlandı.

15.07.2012 16:48  Güncelleme: 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce halı sahada oynanan futbol maçı sırasında 1 kişinin öldürülmesiyle, 2 aşiret arasında başlayan husumet, bugün düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı yemekle barışla sonuçlandı.

Sperti ve Uysal Aşiretleri arasında yaklaşık 2 ay önce 22 yaşındaki Metin Bağlan adlı kişinin halı saha maçı sırasında öldürülmesi ve Sekvan Onuk'un da yaralanmasıyla başlayan kan davası, bugün verilen bir yemekle barışla sonuçlandı. Silopi Kaymakamı Bünyamin Yıldız ve Şırnak Müftüsü Abdullah Kaplan, Silopi Kaymakamı Mehmet Nurullah Aktaş'ın, çabaları sonucu iki aşiret barışmaya ikna edildi. Uysal aşiretinin önde gelen isimlerinden Hasan Onuk'un evinde bir araya gelen iki aşiret mensubunun üyeleri, burada öpüşerek barıştı.

Barış yemeğinde Kürtçe ve Türkçe konuşan Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, "Bu iki aile yıllarca birlikte yaşayan, bir birlerini sayan seven iki ailedir. Tabi insanoğlu her zaman hata edebilir. Bir yanlışlık oldu, bir hata işlendi. Her iki aile de bir necabet gösterdiler, büyük bir olgunluk gösterdiler. Allah onlardan razı olsun. Bugün hepimizi sevindirdiler. Örnek bir davranışta bulundular" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Kavgalı Aşiretler Barıştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement