Şirinsulhiye'nin Spor Kompleksi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Şirinsulhiye'nin Spor Kompleksi Oluyor

Şirinsulhiye\'nin Spor Kompleksi Oluyor

Kartepe Belediyesi desteği ile Şirinsulhiye Köyü'nde yapılacak spor tesisinin temel atma töreni Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

17.12.2013 10:50  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Kartepe Belediyesi desteği ile Şirinsulhiye Köyü'nde yapılacak spor tesisinin temel atma töreni Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kocaeli'nin spor ve sporcu kenti imajına yakışan hizmetlerinden biri olan ve köyleri kentten farksız yapma idealiyle Şirinsulhiye Köyü'nde hayat bulacak dev spor kompleksinin 2014 Mart ayına yetiştirilmesi planlanıyor.

Kartepe'nin Şirinsulhiye Köyünde 6 bin metrekarelik arazisi üzerinde inşa edilecek kompleksin yapımı ilgili törende Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Ak Parti Kartepe Belediye Başkan aday adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda konuk hazır bulundu.

Ev sahibi sıfatıyla teşekkür konuşması için kürsüye çıkan Şirinsulhiye Köy Muhtarı İrfan Yiğit ardından Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da Kartepe'de yatırımların hızla devam ettiğine dikkat çekti. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise bölge halkının talepleri değerlendirerek bu spor tesisinin inşasına karar verildiğini söyleyerek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli'nde spora ve sporcuya destek vermek için imkanlarımızı seferber ettik" dedi. Sporun gelecek nesillerin sıhhati ve zihinsel olarak daha iyi yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağını belirten Başkan Karaosmanoğlu Şirinsulhiye'de inşasına başlanan tesisin bölge halkının ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade etti.

6 bin metrekare alana sahip olacak spor kompleksi birçok sporun bir arada yapılacağı özellikte. Kapalı spor salonunun yapılacağı tesiste ayrıca açık basketbol, voleybol ve çim halı saha alanları da bulunacak. Muhtarlık, sosyal tesis binalarının da yer alacağı tesiste fitness alanı, pergola da olacak. Bin 500 adet ağacın dikileceği tesis çevresine 2 bin 500 metrekarelik çim de serilecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu müteahhit ile yaptığı sıkı pazarlık sonrası tesisin 2014 Mart ayına kadar teslim etmelerini istedi. Protokol hep birlikte hayırlı olsun dilekleri eşliğinde kompleksin temelini attılar. Tören sonunda başkanlara teşekkürlerini çocuklar çiçek vererek muhtarda plaket takdim ederek gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şirinsulhiye'nin Spor Kompleksi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement