Şırnak'ta 5 Mayın 3 Kaleşnikof ve 1 Bixi Tüfek Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta 5 Mayın 3 Kaleşnikof ve 1 Bixi Tüfek Ele Geçirildi

Şırnak\'ta 5 Mayın 3 Kaleşnikof ve 1 Bixi Tüfek Ele Geçirildi

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortabağ Köyü kırsalındaki bir mağara içerisinde 5 adet mayın, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği 1 adet bixi makinalı tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

29.12.2015 21:44

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortabağ Köyü kırsalındaki bir mağara içerisinde 5 adet mayın, 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği 1 adet bixi makinalı tüfek ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Silopi İlçesi'nde ise, güvenlik güçlerini gören ve boş araziye 1 adet el bombası ile 1 adet kuru sıkı tabanca atan 3 kişi gözaltına alındı.

Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Uludere İlçesi Ortabağ Köyü Sibso Deresi mevkisi, D-400 karayolu kenarında bulunan mağarada yaptıkları aramada, çuval içerisinde gizlenmiş vaziyette 5 adet M2-A1 marka personel mayını ele geçirildi. Patlayıcılar, bulundukları yerde bomba imha ekiplerince gerekli güvenlik önlemleri alınarak, Uludere Savcılığı talimatıyla imha edilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Gülyazı Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, Uludere İlçesi Andaç Köyü, Serin Vadisi mevkisinde yapılan başka bir aramda ise, kayaların altında gizlenmiş vaziyette 5 adet beyaz çuval içerisinde 3 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet bixi makineli tüfek, 2 adet 9x62 keskin nişancı dürbünü, 42 adet kanas şarjörü, 615 adet 7x62 mm bixi fişeği ve 240 adet 7x62 mm mayonlu bixi fişeği buldu.

SİLOPİ İLÇESİ'NDE 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDA

14 Aralıkta ilan edilen sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi İlçesi'nde, Cumhuriyet Mahallesi Kizir mevkisinde 3 kişinin hareketleri çevrede devriye görevi yürüten güvenlik güçlerinin şüphelenmesine yol açtı. Şüpheli hareketler yapan kişilere yaklaşan güvenlik güçleri, bu kişilerin araziye bir cisim attığını tespit etti. Zırhlı araçlarla bölgede güvenlik önemli alındıktan sonra arazide yapılan arama çalışmalarında 1 adet el bombası ve zoraki MOD 914 ibareli 1 kuru sıkı tabanca bulundu. M.D., F.Z., ve S.Z. olmak üzere gözaltına alınan 3 kişinin evinde, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan karar ile arama yapıldı. Gözaltına alınan 3 kişi ile ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta 5 Mayın 3 Kaleşnikof ve 1 Bixi Tüfek Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement