Şırnak'ta doğal olarak yetişen ters laleler doğaya renk katıyor - Son Dakika
Güncel

Şırnak'ta doğal olarak yetişen ters laleler doğaya renk katıyor

Şırnak\'ta doğal olarak yetişen ters laleler doğaya renk katıyor

Şırnak'ın Uludere ilçesinde doğal olarak yetişen ters laleler, baharın gelişiyle açarak doğaya renk katıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ihracatı yasak ve kotaya tabi tutulan ters lale bitkisi, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, bu endemik bitkiyi özenle yetiştirirken, koparılması ve taşınması halinde ceza uygulanıyor.

05.04.2024 14:57  Güncelleme: 15:10

Şırnak'ın Uludere ilçesinde bazı bölgelerde doğal olarak yetişen ve halk arasında "ağlayan gelin" veya "hüzün çiçeği" olarak bilinen ters lalelerin açması doğaya renk kattı.

Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı için ihracatı yasak ve kotaya tabi doğal çiçek soğanlarının türlerinin belirlendiği endemik bitkiler arasında yer alan ters lale bitkisi, doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Uludere ilçesinde de Hilal ve Şenoba beldelerinin bazı bölgelerinde doğal olarak yetişen ters laleler baharın gelişiyle açtı.

Vatandaşlardan Adil Babat, bahçelerinde ters lale yetiştiğini söyledi.

Babat, ters lalelere özenle baktıklarını ifade ederek, "Ömrü 20-25 gün. Endemik bir tür, her yerde yetişmiyor. Arıcılık yapıyorum ve bu çiçeklerin polen değeri çok yüksek. Arılar çok seviyor, kokusu da güzel. Koparılması ve taşınması halinde ceza uygulanıyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şırnak'ta doğal olarak yetişen ters laleler doğaya renk katıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement