Sivas - Ankara'daki Patlama Kurbanları İçin 'Mum'lu Anma - Son Dakika
Güncel

Sivas - Ankara'daki Patlama Kurbanları İçin 'Mum'lu Anma

Sivas - Ankara\'daki Patlama Kurbanları İçin \'Mum\'lu Anma

Ankara'daki patlama kurbanları için 'mum'lu anma Sivas Demokrasi Platformu üyeleri, Ankara Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısının ikinci ayında kent meydanında basın açıklaması yaparak olayda hayatını kaybedenleri mum yakarak andı.

10.12.2015 19:40

Ankara'daki patlama kurbanları için 'mum'lu anma

Sivas Demokrasi Platformu üyeleri, Ankara Garı önünde meydana gelen bombalı terör saldırısının ikinci ayında kent meydanında basın açıklaması yaparak olayda hayatını kaybedenleri mum yakarak andı.

Kent meydanında toplanan yaklaşık 30 kişi, 'Katliamı lanetliyoruz. Yaşam, özgürlük ve barış kazanacak' yazılı pankart açarak 10 Ekim'de Ankara'da meydana gelen patlamaya tepki gösterdi. Grup daha sonra açtıkları pankartın önüne mumlar yakıp yere bırakarak olayda yaşamını yitirenleri andı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması sonrası grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Sivas Şube Başkanı Önder Doğan, "10 Ekim Ankara katliamının üzerinden tam 60 gün geçti. Ancak acımız, öfkemiz ve isyanımız geçmedi ve geçmeyecek. Öfkemiz cenazelerimizle beraber gömülmüyor, acımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor, isyanımız zamanla sönüp gitmiyor. Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi. Biz yaşamın her alanında arkadaşlarımızı yaşatacak, katilleri ve sorumluları hatırlatacağız. 100 arkadaşımızı yitirdiğimiz katliamın davası 'Yüzyılın Davası' olacak ve bu davayı biz kazanacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Ankara'daki Patlama Kurbanları İçin 'Mum'lu Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement