Sivas'ta Çiftçilere Damızlık İnek Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Çiftçilere Damızlık İnek Dağıtıldı

Sivas'ta hayvancılığı geliştirmek ve köyden, kente göçü azaltmak amacıyla damızlık inek dağıtıldı.

14.07.2016 13:45

Sivas'ta hayvancılığı geliştirmek ve köyden, kente göçü azaltmak amacıyla damızlık inek dağıtıldı.

Sivas Valisi Davut Gül, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından merkeze bağlı Hanlı Köyü'nde gerçekleştirilen damızlık inek dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Devletin faizsiz olarak damızlık sığırları vatandaşa vermesinin çiftçilere önemli katkı sağladığını ifade etti.

Devletin faizsiz olarak damızlık sığırları vatandaşa vermesi ve bu imkanı tanımasının önemli bir katkı olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti:

"Bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Sivas eğer gelişecekse, göç duracaksa mutlaka bizim çiftçileri desteklememiz gerekecek. Köyde yaşayan vatandaşı köyünde tutmak gerekiyor. Köylüyü köyde tutmamız gerekecek. Bu da faizsiz krediyle, hayvancılığı desteklemekle, çiftçileri desteklemekle olacak. Ama çiftçilerde kooperatif mantığıyla çalışacak. Daha çok üretecek, daha profesyonel çalışacak. Tarım İl Müdürlüğü personeli de sürekli arazide ve ahırlarda olacak. Dolayısıyla ele ele vereceğiz çiftçinin gelirini daha da artıracağız. Şehirde olan her şey köyde de olacak. Köydeki vatandaşımızı biz köyde tutacağız, köydeki vatandaşımız köyde para kazanacak. Dolayısıyla göç olmamış olacak."

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ise Sivas için tarım ve hayvancılığın vazgeçilmez bir öneme sahip olduğunu belirterek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan proje desteklemeleriyle ilde yem bitkisi ve hayvancılık potansiyelinin arttığını ifade etti.

Yıldız, özellikle hayvancılık ve hayvancılığa yönelik yem bitkisi üretimiyle çayır meralarının üretiminin ayrılmaz bir bütün olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Geçen yılın, TÜİK verilerine göre ilimizde 469 bin küçükbaş ve 260 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Bu projenin bölge çiftçilerinin gelir seviyelerinin yükseltilmesi ve istihdamın artırılması tarımsal ürünlerin mahallinde değerlendirilmesi sağlanarak pazarlanması ve köyden kente göçün önlenmesi gibi önemli etkileri olacaktır."

Konuşmaların ardından Vali Gül ve beraberindekiler çiftçilere damızlık ineklerin dağıtımını gerçekleştirdi.

Törene, Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olçaş, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Çiftçilere Damızlık İnek Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement