Smdk'dan Filistinli Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Smdk'dan Filistinli Mültecilere Yardım Çağrısı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Salim Muslat, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Filistin Mülteci Kampı için uluslararası kuruluşlara yardım çağrısında bulundu.

05.04.2015 14:30

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Salim Muslat, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk Filistin Mülteci Kampı için uluslararası kuruluşlara yardım çağrısında bulundu.

Muslat, başta Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler olmak üzere BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) yaptığı çağrıda, Şam'daki Yermuk Kampı'nda yaşayan siviller için acil harekete geçilmesini istedi. Muslat, söz konusu taraflardan Esed rejimine kampta sivillerin güvenli bir şekilde geçişini imkan verecek çıkış noktaları oluşturması için baskı yapmasını istedi.

Sivillerin kampta DAEŞ terör örgütü ve Esed güçleri arasında yaşanan çatışma arasında kısılı kaldığına dikkati çeken Muslat, " Sivil kayıplar yaşanmaması için acil müdahale gerek. Bizler SMDK olarak sivilleri korumak için çaba sarfeden devrim yanlısı güçleri destekliyoruz" dedi.

Esed rejiminin planlı bir şekilde sivilleri rehin tutma ve kurban etme siyaseti güttüğünün altını çizen Muslat, bu kez rejimin hedefinde Yermuk kampının olduğunu belirtti. Muslat, DAEŞ'e tabi olan grupların Esed güçlerinin kontrol noktalarından rahatlıkla geçtiğini ve devrim yanlısı güçlerle çatıştığını ifade etti.

Muslat, Esed rejiminin son zamanlara devrim yanlısı güçlerin üst üste kazandığı zaferlerine karşı bir intikam saldırısı olarak niteleyerek, Yermuk Kampı'nda yaşayan Filistlinli ve Suriyelilerin 3 yıldır rejimin ablukası altında büyük bir insanlık dramı yaşadığını belirtti.

Başkent Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermukmülteci kampında geçen hafta bir Hamas yöneticisinin suikast sonucunda öldürülmesinin ardından, DAEŞ ile kamptaki Eknaf Beyt el Makdis güçleri arasında çatışma çıkmıştı.

Suriye'deki en büyük Filistin mülteci kampı olan Yermuk'ta ülkedeki iç savaş öncesi 950 bin kişi yaşarken, şimdi bu rakamın 18 bin kişi olduğu bildiriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Smdk'dan Filistinli Mültecilere Yardım Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement