Şoförlerden Bozuk Yol Eylemi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şoförlerden Bozuk Yol Eylemi

Şoförlerden Bozuk Yol Eylemi
09.10.2011 13:02

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde, yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, bozuk olan yolda ulaşımı sağlıklı gerçekleştiremedikleri gerekçesiyle protesto eylemi düzenledi.

Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde, yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, bozuk olan yolda ulaşımı sağlıklı gerçekleştiremedikleri gerekçesiyle protesto eylemi düzenledi. Yolu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatan ve yoldaki çukurlara taş- toprak dolduran şoförler, yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti.

Bozova- Halfeti karayolunda yolcu taşımacılığı yapan minibüs şoförleri, köstebek yuvasına dönen yolların yıllardır yapılmamasını protesto etti. Öğle saatlerinde Sığırcık Köyü yakınlarında Bozova ve Halfeti yönünden yolu ulaşıma kapatan şoförlere çevre köylüler de destek verdi. Yaklaşık 50 kişi tarafından kapatılan yolda uzun araç konvoyu oluşurken, şoförler yoldaki çukurlara taş ve toprak doldurarak sorunlarına dikkat çekmeye çalıştı. Ellerini bir ip ile birbirine bağlayan şoförler, "Bir an önce bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz. Aksi taktirde yolu araçlarımızla kapatıp, kendimizi de yola zincirleyeceğiz" dedi.

'BAKAN SEÇİM ZAMANI SÖZ VERDİ'

Eylemi düzenleyen Yaylak- Halfeti Kooperatifi üyesi şoförler, yolun 2005 yılından bu yana köstebek yuvasına döndüğünü, yaptıkları tüm başvurulara rağmen onarılmadığını iddia etti. Son olarak seçim sürecinde Şanlıurfa'dan aday olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e de konuyu aktardıklarını ve çözümü konusunda söz aldıklarını öne süren şoförler, ancak yolun bir türlü yapılamadığını kaydetti. Şoförler şunları söyledi:

"Her hafta araçlarımızı tamire götürüyoruz. Yolda bu kadar çukura girip çıktığımız için araçlarımız bozuluyor. Yolda çukurlara girip çıkılırken insanlar rahatsız olduğu için kimse minibüse binmek istemiyor. Birçok araç sahibi de mecbur kalmadıkça bu yolu kullanmayarak, farklı güzergahlardan ilçe veya kent merkezine ulaşmayı tercih ediyor."

ASFALTLANMASINI İSTİYORUZ

Yaylak- Halfeti Kooperatif Başkanı Salih Çetin de, ilçe ve ildeki tüm kurumlara sorunlarının çözümü için başvuruda bulunduklarını, sonuç alamayınca da yolu kapatma eylemi yaparak seslerini duyurmak istediklerini ifade etti. Çetin şöyle konuştu:

"Yollar köstebek yuvasına dönmüş durumda. Oldukça hareketli ve aktif olan bu yol, maalesef ilgisizlik nedeniyle son zamanlarda kimse tarafından kullanılmıyor. Mecburen kullanan minibüs şoförleri de kazançlarından fazlasını tamirciye vermek zorunda kalıyor. Bu yol hem bizi, hem de yolcularımızı perişan etmiş durumda. Yolun onarımı ile ilgili olarak bize söz veren yetkililerin sözlerini yerine getirmesini ve yolun asfaltlanmasını istiyoruz."

Minibüs şoförleri, yarım saatlik eylemin ardından yolu trafiğe açarak dağıldı.

DHA(HK/COŞ) - Şanlıurfa/ Bozova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şoförlerden Bozuk Yol Eylemi - Son Dakika


Advertisement