STSO'dan Üyelerine Duyuru - Son Dakika
Güncel

STSO'dan Üyelerine Duyuru

STSO\'dan Üyelerine Duyuru

Siirt TSO Başkan Vekili Nedim Kuzu, ticari defterlerin kapanış tasdikine ilişkin olarak üyelerinin bilgilenmesi amacıyla bir duyuru yayınladı.

25.01.2014 18:01  Güncelleme: 18:26

Kuzu, Türk Ticaret Kanunu'nun "Defter Tutma Yükümlülüğü" ile ilgili tebliği bulunduğunu belirterek, Yönetim Kurulu Karar Defterinin kapanış onayının 31 Ocak 2014 tarihine kadar notere yaptırılması gerektiğini söyledi.

Kuzu, "Tacirlerin ticari defterlerin kapanış tasdikinin yaptırmaması, beraberinde bazı hukuki ve cezai sonuçlar meydana getirmektedir. Belirtilen sonuçlardan en önemlisi defterlerin lehte delil olarak kabul edilmemesidir. Birçok tacir sırf bu nedenden dolayı haklı durumdaki davasını defterlerine dayandıramadığından kaybedebilmektedir. Bundan dolayı, ticari defterlerinin kapanış tasdikini en geç içinde bulunduğumuz Ocak ayı sonuna kadar yaptırmaları konusunda daha dikkatli davranılması, tacirler açısından büyük önem arz etmektedir. Ayrıca tacirler, ticari defterlerin kapanış tasdiklerini yaptırmamaları sonucu Türk Ticaret Kanununun 562. maddesi gereğince adli para cezalarına maruz kalacaklardır" dedi.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel STSO'dan Üyelerine Duyuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement