Sudan'da iktidardaki Ulusal Kongre Parti'si (UKP) bünyesinde yer alan reform akımı liderlerinden Usame Tevfik, Sudan Halk Kurtuluş Ordusu (SPLA) ile "hükümeti silah zoruyla" yıkmak için diyalog kurulduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
AA muhabirine konuya ilişkin açıklamada bulunan Tevfik, ülkenin kuzeyinde etkin olan Sudan Halk Kurtuluş Ordusu (SPLA) ile herhangi bir görüşmenin söz konusu olmadığını belirterek, "Hükümetin silah zoruyla yıkılmasına karşıyız. Hiç bir silahlı grubu da tanımıyoruz. Parti içindeki çalışmalarımız tamamen reform odaklı buna bağlı olarak da gerekli tavsiye ve önerilerimizi sunuyoruz" dedi.
Tevfik, partinin reform çalışmalarına verdiği cevaba paralel hareket edeceklerini ifade ederek, gerektiği takdirde alternatif yollara başvuracaklarını kaydetti.
Güney Kordofan Eyaleti ve Mavi Nil bölgelerini kontrol altına aldığı 2011 yılından bu yana Ömer el-Beşir liderliğindeki Sudan yönetimi ile silahlı mücadele yürüten SPLA, Temmuz ve Ağustos aylarında ülkede meydana gelen sel olaylarında durdurduğunu açıkladığı hükümet karşıtı eylemlerine bu ay yeniden başlayacağını duyurmuştu. - Hartum
Son Dakika › Güncel › Sudan'daki İktidar Partisinden, Spla ile Diyalog İddialarına Cevap - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?