Suriye'deki Kamplarda Yer Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki Kamplarda Yer Kalmadı

Suriye\'deki Kamplarda Yer Kalmadı

Suriye'de kimyasal silahlı saldırı olmasının ardından yaşadığı yerleri terk eden halk, sığınacak kamp bulmaya çalışıyor.

31.08.2013 12:09  Güncelleme: 12:14

İDLİB AA) - Betül Yürük/ Yusuf Hatip - Esed rejiminin kimyasal silah kullanımının ardından yaşadıkları yerden kaçanlar, barınacak kamp bulmaya çalışıyor. Kefarhaum köyü yakınlarındaki Aidun Kampı'na gelen yüzlerce kadın ve çocuk, burada yer kalmadığı için mağdur oldu.

Savaştan kaçan yüzlerce eşlerini kaybetmiş kadın ve çocuk Suriyeli, kamp kapısında en az 40 derece altında günlerce kapıda bekliyor. Tek bir istekleri var; kampa kabul edilmek. AA'ya konuşan kadınların bir çoğu kocasını savaşta kaybettiklerini veya kocalarının hala cephede savaştıklarını ifade ediyor. Kapıdaki görevliye içeriye alınması için yalvaran gözlerle bakan Behye Zekanin ise aynı anda kucağındaki bebeğini avutmaya çalışıyor.

"Kaç gündür yiyecek bir şey bulamıyoruz. Çocuklarımız sürekli ağlıyor" diyen Zekanin, "Günlerdir kamp çevresindeki ağaçların altında yatıp kalkıyoruz" ifadesini kullandı.

Esed güçlerinin elinde bulunan Türkiye sınırına yakın İdlib kentindeki kamp, her an hava saldırısı tehdidiyle de karşı karşıya. Dolayısıyla kamptakiler de pek de güvende sayılmaz. Kampın dışında bekleyen kadınlardan Emine Tayde ise şeker hastası çocuğunun açlık ve susuzluk çektiğini belirterek, "Çocuğumun tedavi olması lazım" dedi. Yakın zamanda kampa girebilmeyi umduklarını belirten Tayde, "Beni değilse bile çocuklarımı alsınlar. Buna bile razıyım" dedi.

Kamptaki tüm çadırların dolup taştığını belirten kamp yetkilileri, "Bizim de içimiz yanıyor, keşke elimizden bir şey gelse" ifadesini kullanıyor. Kamptaki 600 çadırda 4 bin kişi kaldığını kaydeden yetkililer, kampın tam kapasite dolduğunu, bunun dışında kimseyi kabul edemediklerini bildirdi. - İdlib

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki Kamplarda Yer Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement