Suriye'nin Serbest Bıraktığı Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye'de - Son Dakika
Güncel

Suriye'nin Serbest Bıraktığı Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye'de

Suriye\'nin Serbest Bıraktığı Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye\'de

Suriye'de 3 aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal, kendisini teslim alan CHP'li heyet ile birlikte Türkiye'ye döndü.

18.11.2012 12:50

Suriye'de 3 aydır tutuklu bulunan gazeteci Cüneyt Ünal, kendisini teslim alan CHP'li heyet ile birlikte Türkiye'ye döndü.

CHP Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Ankara Milletvekili Levent Gök'ün de yer aldığı 9 kişilik heyet, bugün öğle saatlerinde gazeteci Cüneyt Ünal ile birlikte Hatay'ın Yayladağı ilçesindeki gümrük kapısına geldi. Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ve öteki yetkililerle görüşmeler yaptıktan sonra gazeteci Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasını sağlayan ve güvenlik gerekçesiyle geceyi Lazkiye'de geçiren heyet, Yayladağı Gümrük Kapısı'nda Türkiye'ye giriş yaptı. Ünal ve beraberindekiler giriş işlemlerini yaptırmak için gümrük müdürlüğü binasına girdi. Bu sırada gazeteci Cüneyt Ünal ile buluşan eşi Nuran Ünal fenalık geçirdi. Olay yerine çağrılan ambulans görevlileri içeri girerek Nuran Ünal'a müdahale etti.

Daha sonra CHP heyeti ile gazeteci Cüneyt Ünal'ı, Suriye'de öldürülen Japon kadın gazeteci Mika Yamamoto'nun eşi Kazutaka Sato ve çok sayıda gazeteci karşıladı. Cüneyt Ünal ve eşi Nuran Ünal uzun süre birbirlerine sarılıp gözyaşı döktü.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, burada yaptığı açıklamada, Cüneyt Ünal'ı sağlıklı bir şekilde Türkiye'ye ailesine ve eşine getirmenin mutluluğun yaşadıklarını söyledi. Hem Cüneyt Ünal hem de kayıp gazeteci Başar Fehmi Kaddumi'yi getirmek için Suriye'ye gittiklerini hatırlatan Eryılmaz, "Cüneyt'i teslim ettiler ancak Başar ile ilgili ellerinde herhangi bir bilgi olmadığını söylediler. Başar'ın ölü ya da sağ olup olmadığının araştırılmasını istedik. Bu konuda görüştüğümüz Beşar Esed yetkilileri talimat verdi. 24 saat içinde bize bilgi verecekler" dedi.

Eryılmaz, bu çalışmanın içine girerken siyasi bir menfaat beklemeden ve kaygı içine girmeden insani ve milletvekili sorumluluğu bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti.

Gazeteci Cüneyt Ünal da 90 gündür kaldığı hapishanede kimseyle konuşmadığını vurgulayarak, "Eşime ve ülkeme kavuşmaktan çok mutluyum. Çok güzel bir duygu. Siz meslektaşlarıma, bu çabayı gösteren vekillerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2 metrekarelik hücrede tek başına kaldım. Gözümü açtığımda soğuk bir duvar, kapattığımda aynı his vardı. Tek bir battaniye ile betonda yattım. Ama şimdi ilk kez sıcak bir yatak gördüm. Eşime kavuştum, aile kavuştum. Bu mutluluğu anlatmanın bir tarifi yok" dedi.

Basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Ünal, olay günü çatışma bittikten sonra Halep'teki Suriyelilerin kendisini muhalif sanıp Suriye askerlerine teslim ettiğini anlattı. Ünal, "Bana bir sıkıntı vermediler. Çay, su ikram ettiler. Aynı gün akşam askeri hapishaneye götürüldüm. Hapishanede herhangi bir şey yapılmadı" diye konuştu.

Olaylar sırasında yanlarında bulunan Japon kadın gazeteci Mika Yamamoto'nun eşi Kazutaka Sato da Ünal ile görüştü. Sato'nun eşini tanıdığını söyleyen Ünal, ancak kendisini görmediğini belirterek, "Sadece fotoğraf makinesi kaldığım hapishaneye getirilmişti. Başka bir şey bilmiyorum" dedi.

Nuran Ünal da eşi geldiği için çok mutlu olduğunu anlatarak, kavuşmalarına katkısı olan herkese teşekkür etti.

Cüneyt Ünal'ı karşılayanlar arasında bulunan Başar Fehmi Kaddumi'nin eşi Arzu da eşinin ölü ya da diri bulunmasını istediğini söyledi.

Cüneyt Ünal, eşi ve beraberindeki heyet daha sonra Antakya'ya geçti. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'nin Serbest Bıraktığı Gazeteci Cüneyt Ünal Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement