Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Denis McDonough, "aklıselimin" Suriye'deki kimyasal saldırıdan hükümetin sorumlu olduğunu gösterdiğini söyledi.
McDonough, dün katıldığı televizyon programlarında, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in 21 Ağustos'ta düzenlenen kimyasal saldırıdan sorumlu olduğunu, bunu istihbarat bilgilerine ve "aklıselime" dayanarak gördüklerini vurguladı.
ABD yönetiminin, Esed yönetiminin Suriye'de kimyasal silah kullandığına ilişkin somut kanıtı olup olmadığına ilişkin bir soruya ise McDonough, "Çürütülemez ve mantıklı şüphenin ötesinde bir kanıtımız var mı? Bu, bir mahkeme değil. İstihbarat böyle çalışmıyor" sözleriyle yanıt verdi.
Saldırının ardından çekilen video görüntülerine de atıfta bulunan McDonough, Esed'in bu tür saldırıları tekrarlamaması için "hedeflenmiş, sınırlı ve sonucu olacak biçimde harekete geçilmesi" gerektiğine işaret etti. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?