Suudi Arabistan'da "Kaçak İşçi" Affı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suudi Arabistan'da "Kaçak İşçi" Affı

Suudi Arabistan\'da "Kaçak İşçi" Affı
30.10.2013 12:28

Suudi Arabistan'da kaçak olarak çalışan veya oturum izni bulunmayan 1 milyon yabancı, "işçi affı"ndan yararlanarak ceza ödemeden ülkelerine geri döndü

Suudi Arabistan'da  kaçak olarak çalışan veya oturum izni bulunmayan 1 milyon yabancının, "işçi affı"ndan yararlanarak ceza ödemeden ülkelerine geri döndüğü bildirildi.

İşçi Bakanlığı Araştırma Bölüm Başkanı Faysal el-Utaybi'nin verdiği rakamlara göre, Kral Abdullah'ın 3 aylık bir dönem için çıkardığı aftan yararlanmak için yoğun başvuru olması üzerine  3 ay süreli ikinci bir af çıkarıldı. Çıkarılan işçi affıyla şimdiye kadar ülkelerine dönenlerin sayısı 1 milyona ulaştı.

El-Utaybi 3 Kasım tarihinde son bulan af döneminin bir daha uzatılmayacağını dile getirerek, "ülkede kaçak olarak yaşamaya devam edenlere karşı 2 yıl hapis ve 25 bin dolara kadar para cezalarını içeren yasal prosedürün uygulanacağını" belirtti.

Öte yandan, oturum izni bulunmayan yabancıların yakalanması için ülke çapında kontrollerin arttırıldığı kaydedildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Suudi Arabistan'ın 28 milyonluk nüfusunun 9.1 milyonu yabancılardan oluşuyor. - Cidde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'da 'Kaçak İşçi' Affı - Son Dakika


Advertisement