Suudi Arabistan'da Kadınlar İlk Kez Sandık Başında - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'da Kadınlar İlk Kez Sandık Başında

Suudi Arabistan tarihinde kadınlar ilk kez hem aday, hem de seçmen olarak bugün belediye seçimlerine katılıyor. Ülkenin tarihinde ilk kez kadınlar oy kullanmaya başladı.

12.12.2015 09:29  Güncelleme: 10:39

Suudi Arabistan'daki kadınların hem aday hem de seçmen olarak ilk kez katıldıkları belediye seçimleri yerel saatle sabah 08:00'de başladı.

1 MİLYON 487 BİN SEÇMEN SANDIK BAŞINA GİDİYOR

Suudi Arabistan Genel Seçim Kurulundan alınan bilgiye göre, ülkede 4 yılda bir yapılan Belediye Meclis Seçimleri için 17 seçim bölgesinde bugün 130 bin 637 kadın, toplam 1 milyon 487 bin 477 seçmen sandık başına gidecek. Tüm seçim bölgelerinde erkekler ve kadınlar kendilerine ayrılmış bölümlerde oylarını kullanabilecekleri belirtildi.

17:00'A KADAR DEVAM EDECEK

Belediye Meclis Seçimlerinin 3. dönem seçimlerinde 979'u kadın, toplam 6 bin 917 kişinin seçilmek için aday olduğu belirtildi. Oy verme işlemi yerel saat ile 17:00'ye kadar devam edecek.


KADINLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI YOKTU

Suudi Arabistan yasalarına göre daha önce kadınların seçme ve seçilme hakkı bulunmuyordu. Hayatını kaybeden Kral Abdullah Bin Abdulaziz'ın 25 Eylül 2011 yılında yaptığı değişiklik ile kadınların 2015 seçimlerine katılmasının önü açılmış, seçme ve seçilme hakkını elde etmişti.


ERKEKLERİN DE FOTOĞRAF KULLANMASI YASAKLANDI

Genel Seçim Kurulu, daha önce yaptığı açıklamada, yasalara göre kadınların fotoğraflarının yayımlanmasının uygun olmadığını, seçim çalışmalarında aday olan erkekler ile kadınların eşit şartlarda seçim çalışması yürütebilmesi için erkeklerin de fotoğraf kullanmasını yasaklamıştı.

Suudi Arabistan\'da Kadınlar İlk Kez Sandık Başında
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'da Kadınlar İlk Kez Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • mert : araplar anadolu insanından tam yüz yıl gerideler. Dünyanın en gerici topluluğu araplardir. 13 368 Yanıtla
  • reza: hepsi cok seski. 3 36 Yanıtla
  • makotuz7: seriat seriat diye bagiran geri zekali kadinlar. Atarurk e her turlu hakaret yapan aptallar. Kadi larin secme secilme hakkini Ataturk bu ulkeye 100 sene once getirdi. 15 19 Yanıtla
  • Hatice: Arabistan i da kaybettik 1 23 Yanıtla
  • tülin: HER KEMALiN BiR ZEVALi VARDIR,,,( ata sözü ) Osmanli 600 sene dünyayi tirim tirium titretti,,önce bunun izahini yapip o tarihlerdeki türkün ne kadar güclü oldugunu beyinlerimize güzelce kaziyalim,,elbette ilel-ebed yasamak sadece Allaha mahsustur,,insanlar hata yapabilirler,,ve hatalarinin bedelinide öderler,,osmanlilarda insandirlar,,onlarda hata yapmislar ve bedelinide ödemislerdir,,Allah onlardan razi olsun,,peki 90 senedir yeni türkiye olarak biz ne yaptik,,uzaya cikabildikmi,,,? 8 12 Yanıtla
  • .....: Atatürk'e laf eden bayan vekillere saygılarımı sunuyorum 17 2 Yanıtla
  • kuken: irana arabistana özenen yobazlar anlayın Ataturk ün kıymetini.özellikle kadınlar.... 14 4 Yanıtla
  • vatan: salak vahhabiler 6 11 Yanıtla
  • ahmet: dinsiz basliyor demek )) 7 5 Yanıtla
  • Beton mustafa: Neyi seçecek bunlar anlamadım? 7 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement