Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin davaya devam edildi - Son Dakika
Güncel

Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin davaya devam edildi

Tahir Elçi\'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin davaya devam edildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 8 yıl önce 2 polisin şehit edildiği terör saldırısı ve sonrasında çıkan çatışmada dönemin Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybetmesine ilişkin davada 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.

29.11.2023 17:17

Diyarbakır'da eski Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin devam eden davanın 9. duruşmasında, avukatlar tarafından olay yerinde yeniden keşif yapılma talebi reddedilirken mahkeme, duruşmayı 6 Mart 2024'e erteledi.

28 Kasım 2015'te eski Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetmişti. Elçi'nin ölümüne ilişkin PKK'lı terörist Uğur Yakışır, 'Olası kastla ölüme sebebiyet verme' suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle, olayın meydana geldiği gün görevli olan tutuksuz sanık polisler S.T., F.T. ve M.S.'nin ise 'Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek'ten 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapisle yargılandığı davanın 9'uncu duruşması görüldü.

Duruşmaya, tutuksuz yargılanan S.T., F.T. ve M.S., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Elçi'nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, bölge baro başkanları, Türkiye'nin yanı sıra Paris Fransa, İtalya ve İsviçre'den avukatlar ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan da salonda yer aldı.

Avukatların talebiyle olayın yaşandığı sokakta bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerası görüntüsüne müdahale edildiği iddiasına ilişkin rapor okundu. İş yerinin güvenlik kamerasına ait olan 765 kamera kaydının incelendiği, cihazda ekleme, çıkarma, kesme ve montaj gibi müdahalenin bulunmadığının tespit edildiği aktarılan raporda, Elçi ailesinin avukatları, dosyada delillerin eksik toplandığını iddia edip, olay yerinde yeniden keşif yapılmasını talep etti. Mahkeme, yakalama kararı çıkarılan terörist Uğur Yakışır'ın dava dosyasından ayrılmasına, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar verip, duruşmayı 6 Mart 2024'e erteledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve 2 polisin şehit edilmesine ilişkin davaya devam edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement