Tahran'da müzeyi andıran merkezde geleneksel el sanatları gençlere aktarılıyor (2) - Son Dakika
Güncel

Tahran'da müzeyi andıran merkezde geleneksel el sanatları gençlere aktarılıyor (2)

Bakır oyma atölyesinden detaylar Yapılan çini vazolardan detaylar Tezhip atölyesinden detaylar Hüsn-ü Hat atölyesinden detaylar Ahşap oyma atölyesinden detaylar Müzik atölyesinden detaylar TAHRAN (AA) – HAYDAR ŞAHİN - İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Kültürel Miras, Turizm ve El...

10.06.2022 13:56  Güncelleme: 14:42

Bakır oyma atölyesinden detaylar

Yapılan çini vazolardan detaylar

Tezhip atölyesinden detaylar

Hüsn-ü Hat atölyesinden detaylar

Ahşap oyma atölyesinden detaylar

Müzik atölyesinden detaylar TAHRAN (AA) – HAYDAR ŞAHİN - İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Kültürel Miras, Turizm ve El Sanatları Bakanlığına bağlı Geleneksel El Sanatları Enstitüsü, üretilen eserlerin yanı sıra verilen eğitimlerle de dikkati çekiyor.

Geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve yaygınlaştırılması için yarım asrı aşkın bir süre önce kurulan Enstitünün tarihi binası, yıllar içinde yapılan eserlerle adeta bir müzeyi andırıyor.

Enstitünün koridor ve odalarındaki stant ve vitrinlere yerleştirilmiş el yapımı eserler, İran'da yüzyıllardır devam eden el sanatlarının tarihi seyrini yansıtmakla birlikte ziyaretçilere görsel bir ziyafet sunuyor.

Çini, oyma, bakır, örme, halı, kumaş, minyatür, resim, çömlek ve ahşap ürünler raflarda ve duvarlardaki yerini alırken salonun ortasına kurulmuş Sadabad Sarayı'nda bulunan Pehlevi dönemine ait işlemeli, sedef kakmalı masanın replikası da büyük ilgi görüyor.

Enstitünün her odası ayrı bir geleneksel el sanatı için tahsis edilmiş. Atölyelerde ise ustalar, çıraklarına mesleklerinin inceliklerini anlatarak bunları gelecek nesillere aktarmaya çalışıyor.

Tahran\'da müzeyi andıran merkezde geleneksel el sanatları gençlere aktarılıyor (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tahran'da müzeyi andıran merkezde geleneksel el sanatları gençlere aktarılıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement