Tarihi Uucami'nde "Binbir Hatim" Cemiyeti - Son Dakika
Güncel

Tarihi Uucami'nde "Binbir Hatim" Cemiyeti

Bursa'da "Binbir Hatim" geleneği ile, 13 Mart Şehitler Günü dolayısıyla okunan 9 bin hatm-i şerif'in duası yapıldı.

16.03.2014 22:16  Güncelleme: 10:25

Bursa'da tarihi Ulucami'de, yaklaşık 500 yıldır Erzurum'da sürdürülen "Binbir Hatim" geleneği ile, 13 Mart Şehitler Günü dolayısıyla okunan 9 bin hatm-i şerif'in duası yapıldı.

Bursa İl Müftülüğü ve Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen "Kur'an Ziyafeti" programında, Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay, okunan hatimlerin duasını yaptı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa, Bursa'daki hemşeri derneklerinin tavsiyesiyle başlandığını ifade eden Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, "Bugün 9 bin hatmi okuyarak duasını yaptık. Bize bu vatanı emanet bırakan aziz şehitlerimizi, ahirete intikal eden gazilerimizi, bu hatim-i şerif'de okunan dualarla yad ettik" şeklinde konuştu.

Ay, bundan sonraki yıllarda da bu geleneğin sürdürülmesi temennisinde bulundu.

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları ise "12 Mart Erzurum'un Kurtuluşu" ve "İstiklal Marşı'nın Kabulü" ile "18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü" dolayısıyla, Erzurum'da 500 yıldır sürdürülen "Binbir Hatim" geleneğinin, Bursa'da da hatim sayısının artarak devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hatim cemiyeti dualarla son buldu.

Tarihi Uucami\'nde "Binbir Hatim" Cemiyeti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Uucami'nde 'Binbir Hatim' Cemiyeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement