Tataristan Cumhurbaşkanı, Uçak Kazasında Oğlunu Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Tataristan Cumhurbaşkanı, Uçak Kazasında Oğlunu Kaybetti

Tataristan Cumhurbaşkanı, Uçak Kazasında Oğlunu Kaybetti

Rusya'da düşen uçakta ölenler arasında Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnehanov'un oğlu ve Rus istihbarat servisinin Tataristan sorumlusu da vardı.

17.11.2013 21:04  Güncelleme: 08:59

Rusya'ya bağlı özerk Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da meydana gelen uçak kazasında ölen 52 kişinin arasında, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnehanov'un oğlu İrek Minnehanov ve  Rus istihbarat servisi FSB'nin  Tataristan sorumlusu Aleksander Antonov'un da bulunduğu bildirildi.

ÖLENLERİN İSMİ AÇIKLANDI

Rus makamları, düşen uçakta bulunan yolcuların isim listesini yayınladı. Listede Tataristan Devlet Başkanı Rüstem Minnehanov'un oğlu İrek Minnehanov'un da ismi yer aldı. Konuyla ilgili medya mensuplarına açıklama yapan Tataristan Başbakan Yardımcısı Yuriy Kamaltınov, İrek Minnehanov'da uçakta bulunduğunu doğruladı. Ayrıca kazada ölenler arasında Rus istihbarat servisi FSB'nin Tataristan sorumlusu Aleksander Antonov'un da olduğu belirtildi. Kazadan sonra Kazan Uluslararası Havalimanı yarın yerel saatle 12.00'ye kadar uçuşlara kapatıldı.

PİLOT HATASI ÜZERİNDE DURULUYOR

Moskova'nın Domodedovo Havaalanı'ndan kalkan uçağın pilotaj hatası nedeniyle düştüğü ihtimali üzerinde durulurken, resmi açıklamanın incelemelerden sonra yapılacağı kaydedildi. Kazan'da Rusya Acil Durumlar Bakanlığı kaza araştırma komisyon oluştururken, havalimanına giden Tataristan İçişleri Bakanı Artyom Hohorin liderliğindeki teknik heyet incelemelere başladı.

HAVA ŞARTLARI UYGUNDU

Rusya hava kontrol servisinden yapılan açıklamada ise hava şartlarının olumsuz olmadığı kaydedildi. Açıklamada, "Uçağın iniş pisti çok temizdi. Görüş mesafesi 5 bin metreyi buluyordu. En iyi hava durumlarından biri olduğunu söyleyebiliriz." denildi.

Pilotların hava koşulları nedeni ile iniş zorluğu yaşamadığı belirtilen açıklamada, "Biz kaza ile ilgili son raporu bekliyoruz." ifadelerine yer verildi. Rusya Acil Durum Bakanlığı ise kazanın pilotaj hatası ya da teknik nedenlerden düşmüş olabileceği üzerinde durulduğunu belirtti. Rusya Federal Ulaşım Ajansı Rosaviatsiya'ya göre pilot iniş için ikinci denemesinde kontrolü kaybederek zemine çarptı. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken, Soruşturma Komisyonu Başkanı Aleksandr Bastrikin Kazan'a gitti. Kazada yaşamını yitirenlerin yakınlarına Sogaz sigorta şirketi 2 milyon ruble (61 bin 360 dolar) ödeme yapacak.

Öte yandan Tataristan'da kazanın ardından yas ilan edildi.

Tataristan Havayollarına ait U-363 nolu Moskova-Kazan seferini yapan Boeing-737 tipi uçak, Kazan Havalimanı'na iniş yaptığı sırada ani irtifa kaybetmesi sonucu yere çarparak alev almıştı.


Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tataristan Cumhurbaşkanı, Uçak Kazasında Oğlunu Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement