Tavşan Adası Tavşanlarla Eski Günlerine Dönecek - Son Dakika
Güncel

Tavşan Adası Tavşanlarla Eski Günlerine Dönecek

Tavşan Adası Tavşanlarla Eski Günlerine Dönecek

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük Beldesi'ndeki Tavşan Adası'nın eski kimliğine bürünerek yine tavşanların yaşadığı bir yer olması için çalışma başlatıldı.

18.07.2013 17:22

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gümüşlük Beldesi'ndeki Tavşan Adası'nın eski kimliğine bürünerek yine tavşanların yaşadığı bir yer olması için çalışma başlatıldı. Sinema oyuncusu Salih Güney'in başkanlığını yaptığı Myndos Kentini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Derneği, Cumartesi günü Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın da katılımıyla adaya tavşan bırakacak.

Gümüşlük Beldesi'ndeki karadan yürüyerek geçilebilen 300 metre mesafedeki Tavşan Adası'nda, 80 kadar tavşan yiyecek bulmakta zorlandıkları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 4 yıl önce başlatılan Antik Myndos Kenti Kazı ve Kurtarma Çalışmaları nedeniyle rahatsız oldukları gerekçesiyle hayvanseverler tarafından toplanıp, başka yerlerde doğal ortama bırakıldı. O tarihten sonra tavşansız kalan adanın tekrar eski günlerine dönmesi için, bir süre önce Gümüşlük'e yerleşip, Myndos Kentini Koruma Yaşatma ve Tanıtma Derneği'ni kurup başkanlığını yürüten sinema oyuncusu Salih Güney, proje geliştirdi. Projesini 20 Temmuz Cumartesi günü hayata geçireceklerini belirten Güney, "DP'li Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire ve Antik Myndos Kenti Kazı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Şahin ile birlikte adaya gidip, ilk olarak 5 tavşan bırakacağız. Bu tavşanlar kısa sürede üreyeceklerdir. Korunmaları halinde de popülasyonu artacak ve Tavşan Adası'nı yeniden tavşanlarla dolacak. Ada doğa ve tarihin iç içe olduğu ziyaret edilebilir bir mekan haline gelecek. Çocuklar ve adayı gezenler yine tavşanları sevebilecek" dedi.

Kazı Başkanı Prof.Dr. Şahin ise, "Kazılara pazartesi günü 30 kişilik bir ekip ile başladık. Yaklaşık 4 yıldır süren kazılarda Mousoleus'a ait tapınak, sarnıç, sur duvarları ve kuleyi gün ışığına çıkardık. Eğer yaklaşık 250 bin lira civarında bir restorasyon bütçesi bulabilirsek adayı bu yıl ahşap yürüme yolları ile donatarak ziyarete açabiliriz" dedi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tavşan Adası Tavşanlarla Eski Günlerine Dönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement