Tekirdağ Köy Camisinden 2 Bin 500 Lira Çalıp Kaçtı - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Köy Camisinden 2 Bin 500 Lira Çalıp Kaçtı

Köy camisinden 2 bin 500 lira çalıp kaçtıTekirdağ'ın Malkara ilçesinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Ahievran camisinin imam odasındaki çekmeceden yaklaşık 2 bin 500 lira çalarak ortadan kayboldu.

27.12.2017 09:49

Köy camisinden 2 bin 500 lira çalıp kaçtı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Ahievran camisinin imam odasındaki çekmeceden yaklaşık 2 bin 500 lira çalarak ortadan kayboldu. İmam Mümtaz Şahin, şüphelinin bir an önce yakalanmasını isterken, köylüler ise kahvede birlikte çay içtikleri kişinin camiden hırsızlık yaptığını öğrenince şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Malkara ilçesine bağlı Ahievren Camii'nin imamı Mümtaz Şahin, odasındaki çekmeceden yaklaşık 2 bin 500 lira çalındığını belirterek jandarmaya şikayette bulundu. Cami çevresindeki güvenlik kamerasında yapılan incelemede, köye gelen bir şüphelinin cami çevresinde keşif yaptıktan sonra kadınların girdiği kapıdan girip, sabah namazında saklandıktan sonra İmam Mümtaz Şahin'in dolabından aldığı anahtarla paraların bulunduğu dolaptan yaklaşık 2 bin 500 lira çalarak kaçtığı belirlendi. Hırsızlık yapan kişinin bulunmasını isteyen cami imamı Mümtaz Şahin, kimliği henüz tespit edilemeyen şüphelinin köye misafir gibi geldiğini belirterek, Camiye kadınların girdiği yerden girmiş, burada 10 dakika geçiriyor. Ardından kadınlara ait kısımdan kadınlar mescidine çıkıyor. Daha sonra kadınlar mahfilinde sabah namazına kadar zamanını geçirip saklanıyor. Sabah namazını kıldırmak için geliyorum ve hırsız beni gözlüyor. Anahtarı nereye koyduğumu görüyor. Biz namazdan çıktıktan sonra anahtarı alıp hırsızlığını yapıyor. Diyanet takvimlerinden elde ettiğimiz paraları çekmeceden ve benim yeni çektiğim maaşımı sakladığım yerde bulup alıyor. Bizim bu camiye giren diğer camilere de girecektir. Devletimizin bu hırsızları yakalamasını istiyorum. Bu hırsızlar bunu meslek haline getirmişlerdir dedi. Köy kahvesinde oturup, hayvan satın almak için geldiğini anlatan hırsızlık şüphelisi ile çay içtiğini ve hırsız olabileceğini hiç düşünmediğini anlatan 57 yaşındaki Ahmet Erdem, ise olayı duyunca şaşırdığını söyledi. Erdem, 35 yıllık esnafım gelen misafiri burada yatırıyorum. Yardımcı oluyorum. Kendilerine çay ikram ediyorum. Ben bu adama nasıl yanıldım hayret ediyorum. Ben insan sarrafıyım ama bu nasıl bir adam anlamadım. Adam yine bizi soydu. Dolandırdı gitti. Birde bize 'Allah ısmarladık' diyerek sohbet edip gitti. Ben insanlara artık şüphe duymaya başladım şeklinde konuştu. Güvenlik kameralarından yola çıkarak hırsızlık şüphelisinin eşkalini belirleyen jandarma ekipleri, camiden hırsızlık yapan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Tekirdağ Köy Camisinden 2 Bin 500 Lira Çalıp Kaçtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Köy Camisinden 2 Bin 500 Lira Çalıp Kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement