Telefonları Dinlenen Rektörden Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Telefonları Dinlenen Rektörden Suç Duyurusu

Telefonları Dinlenen Rektörden Suç Duyurusu

, MUŞ Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, biri kuruma, diğeri kendisine ait 2 cep telefonunun dinlendiğini öne sürerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

25.02.2014 14:36

, MUŞ Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, biri kuruma, diğeri kendisine ait 2 cep telefonunun dinlendiğini öne sürerek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya'nın makamına bugün giden Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, telefonlarının dinlendiğini iddia ederek suç duyurusu başvurusu yaptı. Adliye Sarayı çıkışında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, telefonların dinlendiği yolunda 2011/762 nolu dosya kapsamında bir soruşturmanın yürütüldüğünü belirterek şöyle dedi:

"Biri üniversite rektörlüğüne ait, diğeri ise yurt dışında yaşayan ağabeyim Fuat İnanç'ın adına kayıtlı telefonum dinlenmiş. 'Selam terör örgütü' diye adını ilk kez duyduğumuz, varlığının olup olmadığını bilmediğimiz bir örgütün mensubu olarak, adımızın 13 numaralı tapede geçtiğini gördük. Üniversitenin Rektörü olarak 6 yıldır hizmet verdiğimiz, evimize bile gitmeye zaman bulamadığımız bir ilde, bir terör örgütü mensubu olarak tanımlanmak gerçekten kabul edilebilir bir durum değil. Rektör olarak böyle bir suçlamayı hiçbir zaman kabul etmiyorum."

2011 yılından beri her iki telefonunun da dinlendiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, "Ama bugüne kadar kaç defa hakkımızda dinleme kararı alındığı, kaç kez revize edildiğini bilmiyoruz. Bizim için acı olan şey, asla aynı masada çay içmeyeceğimiz insanlarla, aynı örgütün mensubu olarak anılmamız gerçekten bize ağır gelmiştir" diye konuştu. - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Telefonları Dinlenen Rektörden Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement