Terör Bahanesiyle Dolandırmak İsterken Polise Yakalandılar - Son Dakika
Güncel

Terör Bahanesiyle Dolandırmak İsterken Polise Yakalandılar

Terör Bahanesiyle Dolandırmak İsterken Polise Yakalandılar

Mersin'de cep telefonundan aradıkları 51 yaşındaki Mehmet Ali O.'yu "Hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılmış" diyerek 33 bin lira dolandırdığı iddia edilen 39 yaşındaki Hakan Ö.ile 36 yaşındaki Mehmet Fatih Ş., Adana'da yakalandı.

31.01.2012 15:07

Mersin'de cep telefonundan aradıkları 51 yaşındaki Mehmet Ali O.'yu "Hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılmış" diyerek 33 bin lira dolandırdığı iddia edilen 39 yaşındaki Hakan Ö. ile 36 yaşındaki Mehmet Fatih Ş., Adana'da yakalandı.

Mersin'e yaşayan emekli işçi Mehmet Ali O.'yu cep telefonundan arayıp, kendini Komiser Ali Vural olarak tanıtan dolandırıcı, kimlik bilgilerini istedi. Kimlik bilgilerini veren Mehmet Ali O.'ya "Sizin banka hesabınız terör örgütüne para aktarma işinde kullanılmış. Biz gizli bir soruşturma yürütüyoruz. Bu yüzden banka hesabınızdan, Mehmet Fatih Ş. adına açılmış hesaba para aktaracaksınız. Biz bu hesabı takip edip, teröristleri yakalayacağız. Sizin paranız da emniyetten geri verilecek" dedi. Dolandırıcıların konuşmasına aldanan Mehmet Ali O., hesap numarasına 33 bin lira yatırdı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Mehmet Ali O., Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na ve polise başvurarak şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine harekete geçen polis, Mehmet Ali O.'nın havale gönderdiği hesabını bloke ettirip, işlem hareketlerini izlemeye aldı. Hesabına yatan 33 bin lirayı çekmek isteyen Mehmet Fatih Ş., Adana'da bir banka şubesine geldi. ATM'den parayı çekmeyi başaramayan Mehmet Fatih Ş., işlem yapmak için girdiği banka şubesinde Güven Timi tarafından yakalandı. Gözaltına alınan Mehmet Fatih Ş., "Arkadaşım Hakan Ö., kendi hesabında sorun olduğunu, benim hesap numaramı kullanmak istediğini söyledi. Benim hesabıma gelen parayı çekip, ona verecektim. Dolandırıcılık olayından haberim yoktu" diye ifade verdi.

Mehmet Fatih Ş.'nin ifadesi üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu görevlileri, Hakan Ö.'yü yakaladı. Hakan Ö., Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi. Dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı bulunan Hakan Ö. ile Mehmet Fatih Ş. adliyeye sevk edildi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör Bahanesiyle Dolandırmak İsterken Polise Yakalandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement