Tesettür Moda Fuarına Protesto... - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Tesettür Moda Fuarına Protesto...

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Tesettür Moda Fuarına Protesto...

Yenibosna İstanbul Fuar Merkezi'nde Toplanan Özgür Açılım Platformu ve Özgür-der Üyeleri, "Tesettür Moda Fuarı"nı Protesto Etti.

Yenibosna İstanbul Fuar Merkezi’nde 08- 11 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Tesettür Moda Fuarı’nın yapıldığı binanın önünde dün toplanan grup, “Teşhir için değil, Takva için örtü”, “Kapitalizmin nesnesi olmayacağız!”, “Uyan, Diren, Özgürleş!” sloganları attı.

Protesto sırasında konuşan Özgür-Der adına Zehra çomaklı, kadının tesettür algısı ile oynandığını, tesettürün ilk önce başörtüsüne indirgendiğini ve kadının insanın hazlarına yönelik bir obje gibi kullanıldığını ifade ederek, kapitalizmin dini kavramlar üzerinde yaptığı tahribatlara izin vermeyeceklerini ve tesettürün Müslüman kadının kimliği olduğunu dile getidi.

Eylemcilerin, “Müs-tekbir giyim”, “Tesettür ayeti’nin modası mı geçti?”, “(M)oda ne? Tektip(siz)leştirme”, “Tesettür ve moda; dam üstünde saksağan…”, “Kapitalizmin nesnesi değil, İslam’ın öznesi olacağız!”, “Do not be object of capitalism”, “ Tesettür algımızı örtemeyeceksiniz” yazılı dövizleri dikkati çekti.

Kaynak: DHA