Tffhg'de Abdurrahman Arıcı Yeniden Başkan Seçildi - Son Dakika
Güncel

Tffhg'de Abdurrahman Arıcı Yeniden Başkan Seçildi

Tffhg\'de Abdurrahman Arıcı Yeniden Başkan Seçildi

Tffhg'de Abdurrahman Arıcı yeniden başkan seçildi Mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı'nın tek başkan adayı olarak girdiği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği ve Gözlemcileri 11. Olağan Genel Kurul seçimi Ankara'da yapıldı.

03.04.2015 13:57

Tffhg'de Abdurrahman Arıcı yeniden başkan seçildi

Mevcut Başkan Abdurrahman Arıcı'nın tek başkan adayı olarak girdiği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği ve Gözlemcileri 11. Olağan Genel Kurul seçimi Ankara'da yapıldı.

Toplam 459 delegesi bulunan (TFFHG) derneğinin 422'sinin katıldığı seçimde 414 delege oy kullandı. 388 geçerli, 11 geçersiz ve 15 boş Oy kullanılan genel kurulda Abdurrahman Arıcı 2. Defa başkanlığa seçildi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri Derneği ve Gözlemcileri 11. Olağan Genel Kurulunda derneğin, 2012-2015 yönetimi faaliyet ve denetleme kurulu raporları ile mali bilanço oylandı.

Genel kurulun ardından 2. Dönem başkanlığa seçilen Abdurrahman Arıcı "hakem camiasını bulunduğu konumdan daha üst seviyeye çıkaracağız' 'dedi

Hakem camiasına teşekkür eden Arıcı, Önümüze bakarak hakemliği bulunduğu konumdan daha iyi noktaya getirmek için uğraşacağız. Çıtayı daha da yükseltmek için çalışma içerisinde olacağız dedi.

Arıcı, derneğin Eskişehir'den Ankara'ya taşınması konusunda sıkıntıların yaşandığına değinerek, şunları kaydettiGeçen genel kurulda derneğin merkezinin Ankara'ya alınması konusunda karar çıkmıştı. Bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da yardımcı oldu. Balgat'taki binanın en üst katı bize odalar da verildi. Teftişini de yapmıştık. Tam taşıma aşamasında çalışan iki personelle ilgili sorunla karşılaştık. Taşınmasının gerçekleşmesi durumunda iki personele iki misli tazminat ödeme konusu önümüze çıktı. daha önceki yönetimler böyle bir anlaşma yapmışlar. şu anda hukuki süreç devam ediyor. Tazminatın bedeli 800 bin lira civarında ikisi için. Normal kıdem tazminatları ile ilgili prosedürleri başlattık ve banka hesaplarına yatırdık. Bu hukuki süreç devam ediyor. Bu parayı ödemek istemiyoruz. Yazık amatörlerden alt seviyedeki hakemlerden toplanan paralarla dernek yaşıyor. Bu paraları çarçur etmek istemiyoruz" ifadesini kullandı

Hakemlerin profesyonelliklerine değinen Arıcı " Bu konu TFF'nin üzerin de çalıştığı bir konuydu. Hakem arkadaşlarımızla görüşüldü. Hem TFF hem, MHK'nin projesi olarak yapılan anlaşma da şimdilik üç ay olarak imzalandı. Bu bir başlangıç ve profesyonel hakemliğe geçiş için çok önemli. Bunu destekliyoruz dernek olarak. Bundan sonra bu başlangıcın diğer klasmandaki hakem arkadaşlara uygulanmasının takipçisi olacağız. Çünkü, Türkiye'de kendi branşlarında iş bulmayan arkadaşlarımız da var. Belirli bir seviyeye gelmiş, üst klasman, FİFA hakem olmuş arkadaşlarımız gelecek kaygısı içinde olmaması lazım. Bir güvencedir bu ve ben daha iyi olacağı inancındayım. Üç ay sonunda diğer arkadaşlarla da görüşülüp anlaşma yapılıp, sınırlarının da genişletilmesini arzu etmekteyiz"

Son olarak hakem performanslarına değinen Arıcı "Hakem hataları gündeme geldikçe eleştiriler oluyor. Bizim amacımız, hakem hatalarını asgariye indirilmesi konusunda çalışmak. Hakemlerimize her hafta hemen hemen eğitimler veriliyor. Profesyonel hakemlikle beraber hataların da daha da azalacağını düşünüyorum. Ama, bu geçiş sürecinde, hakem hataları olmayacak diye bir şey yok. Muhakkak ki hakemde insan olduğu için işin içinde hata olmaması mümkün değil. Ama asgariye indirilmesi ve neticeye tesir edecek hatalardan arınmamızı diliyorum,"diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tffhg'de Abdurrahman Arıcı Yeniden Başkan Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement