Tgb'li Gençlerin Yargılanması - Son Dakika
Güncel

Tgb'li Gençlerin Yargılanması

Tgb\'li Gençlerin Yargılanması

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Antalya’da 26 arkadaşının ’Gösteri ve Toplantı Yürüyüşleri Kanununa’ muhalefet suçlamasıyla yargılandığını savunarak, arkadaşlarının sözü edilen suçla hiçbir ilgisi olmadığını iddia etti.

15.12.2015 14:36

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, Antalya'da 26 arkadaşının 'Gösteri ve Toplantı Yürüyüşleri Kanununa' muhalefet suçlamasıyla yargılandığını savunarak, arkadaşlarının sözü edilen suçla hiçbir ilgisi olmadığını iddia etti.

15 Aralık 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelişini protesto etmek için il binalarında bir araya gelen TGB üyeleri gözaltına alınmıştı. Ardından başlayan hukuki süreçte davanın 5'inci duruşması Antalya Adliyesi 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Duruşma öncesi TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve diğer üyeler adliye önünde basın açıklaması yaptı. Antalya'da 26 TGB üyesinin 'Gösteri ve Toplantı Yürüyüşleri Kanununa' muhalefet suçlamasıyla yargılandığını iddia eden Cengiz, arkadaşlarının iddia edilen suçla hiçbir ilgisi olmadığını ileri sürdü.

Son dönemde TGB üyelerinin haksız şekilde gözaltına alındığını savunan Cengiz, "Bu rutin bir uygulama haline geldi. Gençlikten ne kadar korktuklarını biliyoruz. Bu korkunun da çok gerçekçi olduğunu biliyoruz. İç güvenlik yasası çıkmadan önce bu uygulamaları zorla alıkoyma şeklinde yapıyorlardı. Kendi büroların önünde gözaltına alınan arkadaşlarımız için toplantı gösteri yasalarına, gösteri yürüyüşleri yasasına muhalefetten dava açılmış durumda. Arkadaşlarımızın bu kanunlara muhalefet içeren bir hareketleri olmamıştır. 26 arkadaşımıza yaptırım uygulanmak isteniyor. Bizim eylemlerimizde hiçbir zaman hakaret söz konusu olmadı. Bunların hepsi eleştiri kapsamındadır. Bunlar suç değildir. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz. İsterse binlerce ceza versinler" diye konuştu.

Bir süre slogan atan grup, sessizce dağıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tgb'li Gençlerin Yargılanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement