THY ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

THY ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

THY ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

Protokol kapsamında Türk Hava Kurumu Üniversitesi THY'ye pilot yetiştirecek

26.07.2013 12:44

Türk Hava Yolları (THY) ile Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi arasında pilot yetiştirilmesi ve hava yolu şirketinde istihdam edilmesini kapsayan protokol imzalandı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, iki kurum arasındaki imza törenine THY Genel Müdürü Temel Kotil, Genel Müdür Yardımcıları Asaf Ahmed Bora, Genel Müdür Ömer Faruk Öztürk, Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci, THK Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Osman Yıldırım, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban ve Hava Ulaştırma Fakültesi Dekanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya katıldığı belirtildi.

İmzalanan protokol ile THK Üniversitesi'nin pilot yetiştiren programına, THY tarafından üniversiteye seçim aşamasında gerekli destek verilerek işbirliğine gidilecek ve mezun olanlardan uygun bulunan adaylar hava yolu şirketinde istihdam edilecek. Bu doğrultuda sözleşme süresi boyunca aranılan özelliklere sahip olan THK Üniversitesi'nin bu programına dahil olan ve başarıyla mezun olanlar, THY'de II. Pilot Adayı olarak görev yapacak.

THY'nin kısa, orta ve uzun vadeli değerlendirmeleri çerçevesinde, ihtiyaç duyacağı insan kaynağını gerek nitelik gerekse sayısal olarak ortaya koyarak takip ettiği aktarılan açıklamada, özellikle kokpit personeli konusunda duyulacak ihtiyacın, filodaki uçak sayısı artışına paralel olarak ortaya çıktığı kaydedildi.

Bu doğrultuda, THY'nin, ihtiyaç duyduğu nitelikteki insan kaynağını sağlama potansiyeline sahip üniversiteler, yüksekokullar ve çeşitli eğitim kurumlarıyla işbirlikleri gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, "THY Uçuş Eğitim Başkanlığı ikili protokollerle çeşitli üniversite ve yüksekokulların, sektöre insan kaynağı kazandırmak üzere yürüttüğü eğitim faaliyetlerine belirli sınırlar içinde destek sağlayarak, hem önemli bir sorumluluğu yerine getiriyor hem de yetişen insan kaynağından uygun özellikte olanları, ortaklığımız bünyesine kazandırarak avantaj sağlıyor" ifadeleri kullanıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel THY ile Thk Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement