Tika'dan Afganistan Belh Üniversitesi Akademisyenlerine İftar - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Afganistan Belh Üniversitesi Akademisyenlerine İftar

Tika\'dan Afganistan Belh Üniversitesi Akademisyenlerine İftar

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan’ın kuzey bölgesinde yer alan Belh Vilayeti Mezar-ı Şerif ilinde 100 akademisyene iftar verdi.

15.06.2017 12:06

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzey bölgesinde yer alan Belh Vilayeti Mezar-ı Şerif ilinde 100 akademisyene iftar verdi.

Belh Üniversitesi akademisyenlerine yönelik iftar programı, Mezar-ı Şerif PKO Ofis Bahçesi'nde gerçekleştirildi. İftar programında, konuşan Mezar-ı Şerif TİKA Program Koordinatörü Zeki Bulduk, iki kardeş ülke halkının huy ve adetlerinin birbirine çok yakın olduğunu ifade etti. TİKA'nın Afganistan'da eğitim ve öğretimin ilerlemesi ve yükselmesi konularında hep desteklerinin devam edeceğini belirten Bulduk, ayrıca Belh Üniversitesinin Tıp Fakültesi Kız Yurdu binasının tadilatı ve çevre düzenlenmesi ile ilgili projenin de en kısa zamanda hayata geçeceğini bildirdi.

Belh Üniversitesi Akademik Yazma, Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Abdul Cebbar Şeyhzade, TİKA'nın Afganistan'da her alanda yardımda bulunduğu gibi eğitim ve öğretim alanında da hiçbir zaman yardımlarını esirgemediğini söyledi. Şeyhzade, TİKA'nın yardımlarının devamını talep ederek, Belh Üniversitesi Türkoloji Bölümüne yapılan desteklerden dolayı minnettarlığını bildirip Türkiye ve Türk halkına Afgan halkını yalnız bırakmadığı için şükranlarını sundu.

İftar programına Mezar-ı Şerif TİKA Program Koordinatörü Zeki Bulduk, Belh Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdul Ahmed Sevap, Araştırmacı-Yazar ve Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Salih Muhammed Rasih Yıldırım, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Ahmet Taniş Qazizada, Yazar Abdullah Ruyin, Araştırmacı-Yazar Muhammed Rahim İbrahim, bölüm başkanları ve öğretim üyeleri katıldı. Yazar Abdullah Ruyin'in imzalı kitaplarının katılımcılara dağıtılmasıyla program sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Afganistan Belh Üniversitesi Akademisyenlerine İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement