Tika Tunus'ta Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Tika Tunus'ta Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Tika Tunus\'ta Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus’un köylerinde yaşayan yoksul ve kalabalık ailelere 250 adet Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırını ve İlk Kullanım Mamulleri desteğinden bulunuldu.

05.08.2014 18:09

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Tunus'un köylerinde yaşayan yoksul ve kalabalık ailelere 250 adet Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırını ve İlk Kullanım Mamulleri desteğinden bulunuldu.

TİKA Tunus'ta gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Tunus'un köylerinde yaşayan yoksul ve kalabalık ailelere 250 adet Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırını ve İlk Kullanım Mamulleri desteğinden bulunuldu. Tunus'un az gelişmiş kırsal bölgelerinde yaşayan kalabalık ailelerin günlük ekmek ihtiyaçlarını daha düşük maliyetle ve yerinde temin etmelerine olanak sağlamak amacıyla yerel derneklerle işbirliği içinde gerçekleştirdiği birinci Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırını ve İlk Kullanım Mamulleri Hibe Projesi'ne yoğun ilgi gösterildi. Gösterilen ilgi ve belde derneklerinden gelen ilave talepler dikkate alınarak TİKA tarafından 250 adet ikinci Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırını ve İlk Kullanım Mamulleri hibe projesi gerçekleştirildi.

Tunus'un az gelişmiş kırsal beldelerinde yaşayan yoksul 250 ailenin doğrudan yararlandığı Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırını ve İlk Kullanım Mamulleri Projesi kapsamında 250 adet taşınabilir nitelikte Tabuna Ekmeği Pişirme Fırını, LPG Tüp ve bağlantı ekipmanları ile un, yağ ve maya gibi ilk kullanım mamulleri temin edildi.

TİKA tarafından temin edilen 250 adet Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırınlarının ve İlk Kullanım Mamullerinin teslim töreni proje ortağı belde dernekleri temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Dağıtım törenine Proje kapsamında işbirliği yapılan sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve TİKA yetkilileri katıldı.

Törende konuşan proje ortağı AMAL Derneği Başkanı Nasreddin Bahreni, TİKA'nın katkılarıyla daha önce gerçekleştirilen tabuna fırınları projesinin yararlanıcı aileler tarafından takdirle karşılandığını söyledi. Günlük ekmek tedariki noktasında zorlular yaşayan kalabalık ve ihtiyaç sahibi ailelerden çok sayıda talep geldiğini belirten AMAL Derneği Başkanı Bahreni, özellikle geçim sıkıntısı çeken ailelere yönelik sosyal sorumluluk projelerine destekleri için TİKA'ya teşekkür etti.

TİKA Tunus Koordinatörü Musa Gürbüz ise, TİKA olarak farklı sektörlerde kalkınma yardımları yaptıklarını, bununla birlikte sosyal sorumluluk projelerini de ihmal etmedikleri vurguladı. Projenin önemine değinen TİKA Tunus Koordinatörü Gürbüz, dağıtımı yapılan 250 adet Yöresel Tabuna Ekmeği Pişirme Fırınları ile kırsal kesimde yaşayan dar gelirli ailelerin günlük ekmek ihtiyacını daha düşük maliyetle ve modern ekipmanlarla karşılayabilmesine ve talep gören yöresel ekmeğin satışı yoluyla günlük gelir elde edebilmelerine TİKA olarak imkan sağladıklarını ifade etti.

Tunus'ta 2012 yılında idari ve sivil altyapıların desteklenmesi ile başlayan TİKA projeleri, sosyal, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, emniyet, turizm, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika Tunus'ta Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement