Timsah Buruk Başladı - Son Dakika
Güncel

Timsah Buruk Başladı

Timsah Buruk Başladı

BURSA - Bursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki ilk maçında İspanya'nın Valencia takıma 4-0 mağlup oldu.

15.09.2010 10:48

BURSA - Bursaspor, UEFA Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki ilk maçında İspanya'nın Valencia takıma 4-0 mağlup oldu.

Bursa Atatürk Stadı'ndaki maçı Norveçli hakem Svein Oddvar Moen yönetti. Moen'in yardımcılıklarını Geir Age Masovn Hollen ve Frank Andas yaptı.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Liginde mücadele eden Bursaspor maça Ivankov, Ömer, Stepanov, Vederson, Ali, Hüseyin, Ergiç, Ozan, Volkan, Insua, Nunes 11'iyle çıkarken, Valencia karşılaşmaya Cesar, Mathieu, Ricardo Costa, Navarro, Saltor, Dominguez, Mehmet Topal, Pablo, Tino Costa, Joaquin, Aduriz ile çıktı.

16. dakikada Costa'nın attığı golle Valencia skoru 1-0'a getirdi. Valencia, 40. dakikada Aduriz'in attığı golle skoru 2-0 yaptı. İlk yarı bu sonuçla tamamlandı.

68. dakikada Pablo'nun attığı golle Valencia skoru 3-0 yaptı. Valencia, 76. dakikada Soldado'nun golüyle skoru 4-0 yaptı.

MAÇTAN NOTLAR

Tarihinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Bursaspor'un Atatürk Stadı, tarihi günlerinden birini yaşadı.

Yeşil-beyazlı taraftarlar, takımlarının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı ilk maça tanıklık etmek ve takımlarına destek olmak amacıyla maçtan saatler önce Bursa Atatürk Stadı'na geldi.

Yeşil-beyazlı forma ve atkılarla stat çevresinde toplu halde tur atan ve takımları lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, kapıların saat 18.45'te açılmasıyla birlikte adeta stada akın etti.

Taraftarlar, güvenlik önlemleri çerçevesinde stada aşamalı aramadan geçirildikten sonra alındı. Alkollü olduğu belirlenen taraftarlar, stat çevresinden uzaklaştırıldı.

İspanyol ekibi ise bu karşılaşmada taraftarlarından yoksun bir şekilde mücadele etti. İspanyol delegasyonundan yaklaşık 20 kişilik grup karşılaşmayı kapalı tribünde izledi.

"FARKLI YENİLMEK BİZİ ÜZDÜ"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 'İstediğimiz oyunu sergileyemeden, rakibe karşı mücadele edemeden farklı yenilmek bizi üzdü' dedi.

Sağlam, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, kulüp tarihinde ilk kez oynadıkları Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlamak istediklerini, özellikle taraftarlarını ve maçı televizyonları başında izleyenleri güzel bir sonuç alıp mutlu etmek istediklerini ancak bunda başarılı olamadıklarını söyledi.

Bu maçtan çıkarmaları gereken çok sayıda ders olduğunu dile getiren Sağlam, 'İstediğimiz oyunu sergileyemeden, rakibe karşı mücadele edemeden farklı yenilmek bizi üzdü. Bunu bir kere daha gördük ki bizi başarıya götüren etkenlerden uzaklaştığımızda, takım oyunundan kopup bireyselliğe düşünce bize dönüşü ağır oluyor. Rakibimiz gerçek anlamda iyi, basit futbol oynayıp takım oyununun nasıl oynanması gerektiğini bize gösterdi' diye konuştu.

YAZICI: BU KADARI BİRAZ FAZLA

Maçın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, böyle bir skorun üzerine bir şeyler söylemenin doğru olmayacağını ifade etti.

Hiç beklemedikleri bir skor aldıklarını dile getiren Yazıcı, 'Böyle bir maçta mağlup olabilirsin ama bu kadarı biraz fazla. 4-0 olmamalıydı' diye konuştu.

Yazıcı, 'Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcularla mağlubiyetle ilgili olarak görüşecek misiniz?' sorusu üzerine 'Onlar kendi aralarında gerekli değerlendirmeyi yapacaktır' yanıtını verdi.

"BURSASPOR BEKLEDİĞİMİZ GİBİ OYNAMADI"

Valencia Teknik Direktörü Unai Emery, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Bursaspor karşısında kazandıkları 4-0'lık galibiyete ilişkin olarak, 'Biz Bursaspor'un beklediğimiz gibi oynamamış olmasından faydalanarak bir galibiyet elde etmiş olduk' dedi.

Emery, sonuca rağmen Bursaspor gibi güçlü bir takımla mücadele ettiklerinin farkında olduklarını ve rakiplerine büyük saygı duyduklarını söyledi.

Valencialı futbolcu Mehmet Topal da, 'Gol sevinçlerinde fazla sevinemedim çünkü kendi ülkemin takımına karşı oynuyorum' dedi.

Mehmet Topal, Bursaspor karşısında çok iyi konsantre olduklarını ve güzel gollerle maçtan galip ayrılmasını bildiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Timsah Buruk Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement