Tipi Nedeniyle Mahsur Kalan 2 Kişinin Yardımına Dağcılar Yetişti - Son Dakika
Güncel

Tipi Nedeniyle Mahsur Kalan 2 Kişinin Yardımına Dağcılar Yetişti

Tipi Nedeniyle Mahsur Kalan 2 Kişinin Yardımına Dağcılar Yetişti

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan iki köylü, Süphan Dağı'na tırmanan dağcılar tarafından köylerine ulaştırıldı.

04.02.2014 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adilcevaz ilçesinde, Aydınlar beldesi ile Kışkırlı köyü arasındaki yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan 2 kişi, Süphan Dağı'na tırmanan dağcılar tarafından fark edilerek köye ulaştırıldı.

Alınan bilgiye göre, kış tırmanışı için Bitlis'e giden 33 dağcı, konaklamak için At Yaylası'na gittikleri sırada kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda iki kişinin mahsur kalarak ilerleyemediğini fark etti.

Yolda kalan vatandaşların yanına giderek ilk müdahaleyi yapan dağcılar, daha sonra iki kişiyi oturdukları köye götürerek ailelerine teslim etti.

Süphan Doğa Sporları Derneği (Süphandosd) Başkanı Adem Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kente gelen dağcılarla kış tırmanışı yapacakları sırada biri çocuk iki kişinin tipi nedeniyle yolda mahsur kaldığını gördüklerini belirtti.

Konaklamak için yaylaya yürürken kar ve tipi nedeniyle kapanan yolda mahsur kalan iki kişiyi fark ettiklerini ifade eden Gül, "Ekibimizle beraber yanlarına gittiğimizde mahsur kalanların baba ve oğlu olduğunu öğrendik. Yanımıza aldığımız iki kişiyi köye götürerek ailelerine teslim ettik. Burada köylüler bizi çok sıcak bir ilgiyle karşıladı" dedi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tipi Nedeniyle Mahsur Kalan 2 Kişinin Yardımına Dağcılar Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement