Tofaş Ceo'su: Hafif Ticari Araç Satışlarında Küçülme Var - Son Dakika
Güncel

Tofaş Ceo'su: Hafif Ticari Araç Satışlarında Küçülme Var

Tofaş Ceo\'su: Hafif Ticari Araç Satışlarında Küçülme Var

Tofaş Ceo'su Kamil Başaran, otomotiv sektöründe küçülme beklediklerini, ancak öngörülerin ötesinde rakamlar olduğunu söyledi.

26.09.2013 16:56  Güncelleme: 17:50

Tofaş Ceo'su Kamil Başaran, otomotiv sektöründe artan maliyet ve üretime verilen ara nedeniyle küçülme beklediklerini, ancak öngörülerin ötesinde rakamlar olduğunu söyledi.

Tofaş'ın kendi satış ve servis şirketi Birmot'un, Bursa'daki ikinci şubesinin açılışı için düzenlenen törene TOFAŞ Ceo'su Kamil Başaran, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Birmot Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya, üst düzey yöneticiler, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi TOFAŞ Ceo'su Kamil Başaran, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Otomotiv sektörü ile ilgili genel bir değerlendirmede bulunan Başaran, 2013 yılına mütevazı rakamlarla başladıklarını söyledi. Ekonominin, her türlü dalgaya direnç ve aksiyon göstermesi ile pazarın sürekli büyüdüğünü belirten Başaran şöyle konuştu:

''Son örneğe bakarsak Ağustos ayı satışları bunu gösteriyor. Satışların, ramazan ayı ve fabrikaların bakım nedeniyle otomotiv üretimine verdiği aradan dolayı azalmasını bekliyorduk. Satışlar, öngördüğümüz gibi gerçekleşmedi. Ortaya muhteşem rakamlar çıktı. Daha sonra dövizdeki artış nedeniyle maliyetler yükseldi. Bu yükselişin rakamlara yansımasını Eylül ayının verilerinde göreceğiz.''

Otomotiv sektöründe 2011 yılının muhteşem olduğunu anlatan Tofaş Ceo'su Başaran, ''Bu yılın binek araç satış oranının, 2011 seviyesine geldiğini görüyoruz. Bizim de binek araçlar alanında Linea satışlarımız çok iyi. Yıl sonuna kadar da iyi şekilde gidecek. Belki yılların rekorunu Linea ile kıracağız. Ancak otomotiv sektöründe hafif ticari araç satışlarında küçülme var.'' dedi.

Hükümetin Hurda Teşviği ile ilgili çalışması konusundaki soruya ise Başaran, şu yanıtı verdi:

''Bunu birkaç yönden değerlendirmemiz lazım. Türkiye'de çok yaşlanmış bir araç parkı var. Dolayısıyla bunun trafik kazaları açısından gözden geçirilmesi lazım. Dikkat ederseniz yol şartlarında ciddi iyileşme var. Ama araçları iyileştiremezsek çok büyük iyileştirmeler elde edemeyiz. Sürücülerin, yayaların sağlığı açısından yaşlı araç parkının değişmesi lazım. İkincisi bunların çevreye verdiği etki açısından bakmamız lazım. Burada da iyileştirmeye açık yönler var. Üçüncüsü otomotiv sektörüne eski araç parkının yenilenmesi gerekiyor. 14 milyonun yüzde 50'si kadar yaşlı aracımız var. Buradaki teşvik ülke ekonomisi ve sektöre de önemli destek verecektir. 2014 senesi içinde bu konuda adımlar atılacağını hissediyoruz. Bu kapsamda da yapılacak çalışmalar, iç pazarın ve yerli üretimin desteklenmesi ile ülke ekonomisinin beklentisi olan katma değerin oluşturulacağı kanaatindeyim.''

Açıklamaların ardından yapılan konuşmalardan sonra, Birmot'un ikinci şubesinin açılışı yapıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tofaş Ceo'su: Hafif Ticari Araç Satışlarında Küçülme Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement