Tokat Çivi Toplayarak Başladığı İnşaatçılıkta Kendi Şirketini Kurdu - Son Dakika
Güncel

Tokat Çivi Toplayarak Başladığı İnşaatçılıkta Kendi Şirketini Kurdu

Tokat'ta yaşayan 3 çocuk babası İbrahim Bülbül (47), 7 yaşındayken çivi toplayarak başladığı inşaat işinde, zamanla ustalaştıktan sonra kendi şirketini kurdu.

03.02.2018 12:45

Tokat'ta yaşayan 3 çocuk babası İbrahim Bülbül (47), 7 yaşındayken çivi toplayarak başladığı inşaat işinde, zamanla ustalaştıktan sonra kendi şirketini kurdu. Şimdi müteahhitlik yapan bülbül, daire yapıp satıyor.

Kent merkezinde yaşayan İbrahim Bülbül, henüz 7 yaşlarındayken yakınlarının yanında inşaatlarda çalışmaya başladı. İlk olarak inşaatlarda çivi toplayan Bülbül, daha sonra sıva ve duvar ustalığı yaptı. Yıllarca inşaatlarda çalıştıktan sonra 2003 yılında kendi oturduğu evi 32 bin liraya satarak kendi şirketini kuran Bülbül, apartman dairesi yapıp satmaya başladı. Küçük yaşta başladığı mesleğinde şirket sahipliğine kadar yükselen Bülbül, çok sayıda kişiye istihdam sağladı.

Çocukluğunda inşaatlarda çivi topladığını kaydeden Bülbül şöyle konuştu O zaman Kayserili bir müteahhidimiz var idi. Lüks arabalar ile inşaata gidip geliyordu. Ama ben asla kıskanmam. İsterim ki cenabı Allah herkese bir iken iki versin. Bende azim var. Kendi kendime dedim ki, 'Allah'ım ona da iki göz vermiş, bana da iki göz vermiş. Ben de kulak var, onda de var. Yani bu başarıyor da ben niye başaramıyorum' dedim. Yıllarca çalışmaya devam ettim. Akşam saat 17.00'a kadar kalıp çakardım, tuğla yıkardım. 17.00'dan sonrada ikinci bir iş yapardık. Hep çalıştık ve bugünlere geldik.

'ARTIK ELİMİZDE DAİRE KALMIYOR'

Şirketini kurduğu 2003 yılında ilk etapta satışlarda zorlandıklarını söyleyen Bülbül şunları söyledi

O dönemlerde sıkıntılar çektik. Tamamen kendimizi ispatladıktan sonra şu anda şirketimizin levhasını diktikten sonra artık elimizde daire kalmıyor. Tokatımız'ı seviyoruz. Tokat'tan çıkmayı da düşünmüyoruz. Tüm yatırımlarımızı da burada yapıyoruz. Yıllık 80-100 kişiye iş vermekten mutlu oluyorum. Çünkü ben de tabandan gelen biriyim. Şimdiye kadar 700 ile 800 arasında daire yaptım. Bu çok büyük bir başarı. Ben çok büyük bir kar peşinde değilim. Çünkü ben de tabandan geldim. Ben de zamanında ev kirası, elektrik, su faturası yatıramazken bugün Allah'a hamd olsun durumum iyi.

Meslektaşlarına yılmadan çalışmaları tavsiyesinde bulunan Bülbül, azmin elinden hiç bir şeyin kurtulamayacağını sözlerine ekledi.

Tokat Çivi Toplayarak Başladığı İnşaatçılıkta Kendi Şirketini Kurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tokat Çivi Toplayarak Başladığı İnşaatçılıkta Kendi Şirketini Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement