Topal Osman Ağa Heykelindeki Saman Teli Koptu! - Son Dakika
Güncel

Topal Osman Ağa Heykelindeki Saman Teli Koptu!

Topal Osman Ağa Heykelindeki Saman Teli Koptu!

Giresun merkezdeki Bulancak durağının hemen yanındaki 'Kurtuluş Savaşı'nda Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı'ndaki tüfeklerden birinin kayışının yerinden kopması dikkatlerden kaçmadı.

28.06.2014 18:37

Kurtuluş Savaşı'nın ve Giresun'un en önemli komutanlarından biri olan Topal Osman Ağa ve onunla birlikte mücadele eden kahraman Giresun Uşakları adına açılan 'Kurtuluş Savaşı'nda Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı'ndaki tüfeklerden birinde kabzaya saman teli ile tutturulan kayışın saman telinin paslanıp çürümesi sonucu yerinden kopması Giresunlular tarafından tepki ile karşılandı.

'Kurtuluş Savaşı'nda Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı' ilk açıldığında heykel grubundaki Topal Osman Ağa figürünün sağ tarafında bulunan Giresun Uşağı figürünün tuttuğu tüfeğin kayışı her iki taraftan da orijinal bir şekilde sabitlenmiş şekilde duruyordu. Bir süre sonra deformasyon sonucu tüfeğin kabza tarafındaki halka kopmuş ve kopan halka tamir edilmemişti.

Bu halkanın tüfeğin kabzasına orijinal şekilde kaynak yapılması gerekirken; 'saman teli!' ile tamir edilmeye çalışılmıştı. Saman teli ile bir süre yerinde duran tüfeğin kayışı saman telinin bir süre sonra çürümesi sebebi ile tekrar yerinden çıktı.

Giresun'un gurur kaynağı olan Topal Osman Ağa ve Giresun Uşakları'nın kahramanlıklarını unutmamak ve gelecek nesillere aktarmak için yapılan 'Kurtuluş Savaşı'nda Osman Ağa ve Giresun Uşakları Anıtı'nın günümüzdeki durumu ise vicdanları sızlatıyor.

Haber: Hakan UĞURLU – www.kerasushaber.net

Kaynak: Ziyaretçi

Son Dakika Güncel Topal Osman Ağa Heykelindeki Saman Teli Koptu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement